Linda Bengtzing

Karin Törnblom/TT

Linda Bengtzing, 46, har precis som många av i artist-Sverige haft ett kämpigt år där jobbtillfällena lyst med sin frånvaro. I våras gjorde hon comeback i Melodifestivalen, vilket ledde till att hon bokade av flera jobb.

– Jag räknade med att vinna hela skiten så jag bokade ju av alla gigg för en final och kanske via andra chansen och så är det på riktigt, man måste släppa de giggen också. Så min sista lön gav jag mig själv i december, sa Linda Bengtzing när hon gästade Nyhetsmorgon i april.

På grund av krisen har Linda till och med börjat fundera över om hon kanske ska byta karriär. Men än kan hon inte släppa musiken. Tidigare i somras syntes hon i Allsång på Skansen, och nu är hon aktuell med ny musik, singeln Äntligen, som är en cover på Marie Fredrikssons klassiska hit.

I en intervju med Expressen berättar han om den tuffa omställningen, att gå från att ha mycket att göra till att knappt jobba alls. För att klara av vardagen tog hon plötsligt beslutet att börja måla.

– Jag är utbildad ekonom, så jag förstod vad de inställda jobben skulle leda till. Jag hade så mycket oro inom mig och kände att det här kommer ta död på mig. Jag måste göra något. När jag målar går jag in i mig själv, jag har hittat något jag mår bra av, säger hon till tidningen.

Därför ställer Linda Bengtzing in bröllopet med Peter

Coronapandemin har inte bara påverkat hennes jobb, utan även privatlivet. Linda Bengtzing är sedan 2008 tillsammans med Peter Ståhlgren, 45. Peter spelade gitarr i hennes kompband under en turné. Tillsammans har de barnen Vera, 10, och Nils, 6.

Linda och Peter har länge varit förlovade, och tanken var att de skulle ha gift sig vid det här laget. Men ödet ville annorlunda och de blev tvingade att ställa in. För att få det att gå runt ekonomiskt har Linda tvingats ta pengar från deras bröllopskonto.

– Livet har kommit i vägen. Jag kan simpelt säga att bröllopskontot som vi hade sparat ihop hade hunnit bli ganska fett, men hur skulle jag ha klarat mig utan det nu? Det handlar om mer än att bara stå i kyrkan, ”i nöd och lust” är exakt vad vi utövar just nu, säger hon till Expressen.

Linda Bengtzing får frågan om hon och Peter varit gifta vid det här laget om det inte varit för coronapandemin.

– Ja, vi hade planerat det i alla fall. Men det där bröllopskontot ska växa på sig igen, det ska jag se till.

Läs mer:

Linda Bengtzing ryter ifrån mot kroppshetsen: "Jag är kraftigt less!"

Här är låtarna som svenskarna helst spelar på möhippan

Doktor Mikael och Lotta Engbergs kärlekslycka – heta känslorna