Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Linda Evangelista gör sitt första jobb efter misslyckade ingreppet

18 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
AvMichaela Mastad
FotografIan West/TT
Linda Evangelista
Modellen Linda Evangelista tog en paus från karriären efter ett misslyckat skönhetsingrepp. Nu är hon tillbaka framför kameran igen – denna gång i en kampanj med Fendi.
Annons
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

Det var i september 2021 som modellen Linda Evangelista delade ett känslosamt Instagram-inlägg som beskrev varför hon hade tagit en paus från modellandet.

"Till mina följare som har undrat varför jag inte har jobbat medan mina kamraters karriärer har blomstrat, anledningen till detta är att jag har blivit brutalt vanställd", skrev hon.

Hon förklarade också att hon hade utvecklat Paradoxical Adipose Hyperplasia, eller PAH, en högst ovanlig bieffekt av skönhetsingreppet CoolSculpting. PAH innebär att fettcellerna ökar i antal och ger upphov till en förstorad, fast och definierad massa under huden.

Modellen visar upp utseendet efter ingreppet

Det var i en intervju med tidningen People som modellen visade upp sitt nya jag sex år efter operationen. I intervjun öppnade hon också upp sig om att hon har skämts över sitt utseende de senaste åren:

– Jag älskade att vara uppe på catwalken. Nu är jag rädd för att stöta på någon jag känner. Jag kan inte leva så här längre, undangömd och skamsen. Jag kunde bara inte leva med den här smärtan längre. Jag är äntligen villig att tala ut, sa hon.

Annons

Evangelista berättade också att hon inte längre tittar sig själv i spegeln.

“Jag hoppas att jag kan bli fri från en del av den här skammen och hjälpa andra som är i samma situation som jag. Det är mitt mål”, säger hon.

Evangelistas första jobb efter ingreppet

Nu ser det ut som det ljusnat för modellen och nyligen delade hon en bild på Instagram från sitt samarbete med det ikoniska modemärket Fendi. Det verkar vara det första modelljobbet för Evangelista sedan hennes kosmetiska mardröm.

"Den 9 september 2022 kommer Fendi vara värd för en speciell modevisning i New York City för att fira 25-årsjubileet av FendiBaguette, designad av Silviaventurinifendi, och två år sedan Mrkimjones gick med i Maison som konstnärlig ledare för couture och damkläder," skrev Evangelista.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons