kollare på lisa ekdahl och sonen milton
TV: Lisa Ekdahls stilresa genom åren
0:54

Efter reklamen: TV: Lisa Ekdahls stilresa genom åren

(0:54)

Slå på ljud

I början på 90-talet träffade Lisa Ekdahl, 50, musikern Bill Öhrström, 78, och inledde en relation. Det musikaliska paret började jobba fram låtar ihop vilket bland annat resulterade i Lisas dunderhit Vem vet.

bill öhrström med sonen milton som liten

Milton Öhrström fotograferad som liten intill pappa Bill.

År 1994, samma år som paret gifte sig, föddes sonen Milton Öhrström. Fyra år senare lämnade Lisa maken för den nya kärleken Salvadore Poe som hon träffat under en resa till Indien.

– Jag är inte bitter för att ha blivit lämnad. Däremot känns det bittert att familjen har splittrats. För en sån sak borde alla känna bitterhet. Jag kan inte påstå att jag och Lisa har bra kontakt. Vi har bara vardaglig kontakt om sånt som gäller Milton. Vi träffas bara för Miltons skull, har Bill senare sagt i en intervju med Se & Hör, som Hänt citerat.

Smärtan i att mörka barnens existens

Lisa och Salvadore var gifta åren 1999-2005 innan också det äktenskapet gick i kras. När Lisa 2016 medverkade i Så mycket bättre på TV4 berättade hon om beslutet att genom alla upp- och nedgångar hålla sonen Milton undan rampljuset.

– Jag hade en väldigt tydlig strategi och det var att jag ville prata så lite som möjligt om mitt barn. Jag kände att om jag som kvinna pratar om mitt barn, så fanns det en risk att jag reduceras till att bara vara en mamma, förklarade hon i programmet.

Men att mörka Miltons existens har också haft sina konsekvenser, menade Lisa.

– Jag tyckte det var smärtsamt för att mitt barn var mitt liv. Men mitt låtskrivande var också mitt liv. Det tyckte jag var hämmande och lite osofistikerat och onyanserat, så den aspekten tycker jag faktiskt har varit lite plågsam.

Därför syns inte Per Morbergs fru Inese – berättar anledningen

Milton Öhrström och Lisa Ekdahl på gemensam turné

milton öhnström 2019

Idag ingår Milton i mamma Lisa Ekdahls band. Här poserar han på en bild från 2019 som Lisa postat på Instagram.

Nu har Milton vuxit upp och Lisa har omfamnat det faktum att han också vill syssla med musik. År 2017 åkte mor och son ut på en gemensam turné. Milton spelade piano i Lisas band när hon framförde låtar ur albumet När alla vägar leder hem. På scen fanns även Lisas nuvarande partner Mathias Blomdahl, som spelar gitarr.

– Det blir ett band bakom mig, försäkrade Lisa i en intervju med Upsala Nya Tidning inför premiären.

milton öhrström och lisa ekdahl

En annan bild från Lisa Ekdahls Instagram-flöde. Sonen Milton Öhrström poserar i bakgrunden.

Milton bor tillsammans med Lisa i en lägenhet i centrala Stockholm. På sin egen hemsida presenterar Milton sig som musiker och radar upp genrer inom vilka han verkar; jazz, improvisation, pop, rock, orgelmusik, julhits och filmmusik.

Under våren 2022 åker Lisa och Milton ut på turné igen med ett 15-tal stopp runt om i landet.

Lasse Åberg har två barn – det gör Max och Anna i dag

Lisa Ekdahls hemliga dotter – dolde andra graviditeten också

År 2012 gav Lisa Ekdahl sonen Milton ett halvsyskon. Dottern Bianca föddes under lika stort hemlighetsmakeri som det Lisa orkestrerat 18 år tidigare. Pappa till dottern är Lisas nuvarande partner Mathias Blomdahl.

I Så mycket bättre 2016 förklarade Lisa varför också denna graviditet skett i det tysta.

– Bara för att det är en tidning som frågar och jag har gjort en låt som folk hör på, så behöver inte jag svara, menade hon bestämt.

I ett inlägg på Instagram från julen 2021 skickar Lisa en bildhälsning med sin partner Mathias Blomdahl, 9-åriga dottern Bianca och familjens hund:

lisa ekdahls julkort med familjen 2021

Lisa Ekdahls Instagram-julkort med familjen 2021. Partnern Mathias Blomdahl, dottern Bianca och deras lilla hund.

Milton har även halvsyskon på pappa Bills sida. Nedan syns Bill Öhrström med hustrun Jessica och barnen Elvin och Naima år 2007.

bill öhrström med familj

Bill Öhrström har gift om sig och fått fler barn. På bild; Bill, hustrun Jessica och barnen Elvin och Naima.

Källa: Expressen, UNT, Hänt, Lisa Ekdahls Instagramkonto

Se också: 7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag
1:33

Efter reklamen: Se också: 7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag

(1:33)

Slå på ljud

Foto: TT, Instagram

Mest läst