Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Lorry-skådespelarens ärliga ord om casten: Bra att vi inte blivit kära

27 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografMaria Östlin
I söndags återförenades Lorry-gänget i tv-rutan när SVT:s nya serie (äntligen) hade premiär.
Nu berättar Claes Månsson om hur gruppens dynamik varit en av framgångsfaktorerna.
– Vi har ju inte heller haft några förhållanden med varandra, förklarar han för Aftonbladet.
Annons
Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om sina nya roller i Icas reklamfilmerBrand logo
Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om sina nya roller i Icas reklamfilmer


År 2022 avrundas med en riktigt stor tv-händelse. På juldagen hade nämligen nya tv-serien Äntligen! premiär på SVT. En tv-serie i vilken vi får se det folkkära skådespelarna från Lorry-gänget återförenade.

I den nya tv-serien, som är helt fristående från Lorry, får vi återse några av de skådespelare som vi förknippar med succéserien; Peter Dalle, Claes Månsson, Suzanne Reuter, Ulla Skoog, Lena Endre och Johan Ulveson.

– Gänget, vi spelar är ett gammalt kompisgäng. Det har vi också varit i 40 år eller vad fan det är, säger Claes Månsson till Aftonbladet och syftar på kollegorna från casten.

Framgångarna med tv-serien Lorry – och skådespelarnas långa vänskap

Det var i slutet på 80-talet, hösten 1989 för att vara exakt som den sylvassa tv-serien Lorry hade premiär. Serien bjöd på massor av skratt och en hel del politiskt inkorrekt humor, något som orsakade en hel del kontrovers i rådande politiska klimatet.

Annons

Men trots de starka reaktionerna, både ros och ris, blev serien mycket populär. Det blev faktiskt hela fyra säsonger, en krogshow, en revy och två långfilmer.

Johan Ulveson, Ulla Skoog, Lena Endre, Claes Månsson och Peter Dalle på en pressbild från säsong 1 av succéserien Lorry.
Johan Ulveson, Ulla Skoog, Lena Endre, Claes Månsson och Peter Dalle på en pressbild från säsong 1 av succéserien Lorry.

Under åren har gruppen blivit ett sammansvetsat kompisgäng även utanför jobbet.

– Jag har haft kontakt med alla. Peter och jag gick scenskolan ihop, vi har den längsta historien. Lena gick också där, fast två år efter oss. Henne har jag sedan träffat när jag var på Dramaten. Johan och jag hade barn i samma ålder, då umgicks vi och hade middagar ihop, säger Claes till Aftonbladet.

Kollegan Johan Ulveson instämmer med Claes, men poängterar också att man har kontakt i perioder: att det ofta är jobbet som styr det sociala livet.

– Jag har i alla år haft kontakt med Peter, minst en gång om året har vi försökt träffas, på hans eller mitt lantställe. Under senare år har det annars varit väldigt sporadiskt, inte så att vi undvikit varandra, men… det blir ofta så att de man just då jobbar med, det blir det sociala livet, man kan bli väldigt bundis i några månader, säger Johan och fortsätter:

– Fast nu när vi träffats igen, känns det ju som att man bara tar vid där det slutade.

Se också: 8 saker du kanske inte visste om Lena EndreBrand logo
Se också: 8 saker du kanske inte visste om Lena Endre

Lorry-skådespelarens ärliga ord om casten: Bra att vi inte blivit kära

Skådespelarna berör också dynamiken i gruppen. Ja, sammansvetsade kompisgäng kan ju ha en tendens att sammanstråla på ett mer intimt plan. Särskilt när man varit vänner så länge. Men så har aldrig varit fallet för skådespelarna i Lorry.

Annons

– När vi nu träffades igen, var det precis som förr. Nu vill man ha mer av det, fast.. nu är ju Johan gift, säger Ulla och poängterar sedan skrattandes:

– Det där lät ju intimt… så var det aldrig!

I somras gästade Suzanne Reuter, Lena Endre, Peter Dalle och Claes Månsson säsongsfinalen av Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde.
I somras gästade Suzanne Reuter, Lena Endre, Peter Dalle och Claes Månsson säsongsfinalen av Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde.

Martin Persson, regissören av den nya serien, förklarar för tidningen att han hade en oro för det motsatta. Att vännerna från originalcasten kanske skulle gnissla med varandra. Vid tidpunkten när han fick frågan jobbade han med Suzanne Reuter.

– Det första jag frågade Suzanne var: Är ni sams? Det hade varit skitjobbigt annars. Man vet ju hur det kan vara med gamla rockgrupper som återförenas, förklarar han.

Men Claes Månsson poängterar att det faktum att gänget alltid varit vänner och inget mer, har varit en förebyggande faktor för att utesluta groll.

– Tjejerna och killarna i Lorry-gänget… vi har ju inte heller haft några förhållanden med varandra. Det underlättar ju!, säger han avslutande.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons