Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lotta Engberg om att fylla 60 år: Inspireras av min pappa

28 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografKamerareportage/TT, Tommy Holl/TT
Artisten och programledaren Lotta Engberg fyller 60 år till våren.
Men någon åldersnoja har inte infunnit sig hos dansbandsprofilen.
Nej, hon tar rygg på pappa Lennarts inställning till livet och åldrande!
Annons

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Allas vår Lotta Engberg har levt ett liv i rampljuset under flera decennier. Karriären tog fart redan när hon var tonåring. Vid 17 års ålder, under flicknamnet Lotta Pedersen, var hon medlem i a cappellagruppen Trioala och gjorde tv-debut i SVT:s program Nygammalt år 1980.

Se Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Se Lotta Engbergs stilresa genom åren

Därefter blev hon biten av dansbandsfebern och hade stora framgångar under 80-talet, bland annat tillsammans med exmaken Anders Engberg.

I dag ligger artistkarriären på hyllan och hon satsar nu helhjärtat på programlederiet. Vi ser henne i Bingolotto (nästan) varje söndag och om somrarna leder hon TV4:s och Göteborgs svar på Allsång på Skansen; Lotta på Liseberg.

I mars nästa år fyller Lotta 60 år. I en ny intervju med Expressen berättar hon om känslorna inför åldrandet och det faktum att hon är otroligt lycklig i livet just nu.

Annons

Så firade Lotta Engberg och Mikael Sandström jul 2022

Lotta, som började närma sig 60 års ålder, trodde inte att hon skulle få uppleva någon mer passionerad kärlek i livet. Men då kom Mikael ”Doktor Mikael” Sandström och slog ned som en blixt från klar himmel.

Sedan våren 2021 är de sambos i en gemensam villa i Mölnlycke, utanför Göteborg. Kärleken dem emellan blomstrar.

Lotta berättar för tidningen att de två turturduvorna tillbringade årets julfirande på tu man hand.

– Min yngsta dotter som är sjuksköterska jobbar och dyker upp sent på kvällen och sover över.

När hon ledde den årliga uppesittarkvällen för Bingolotto den 23 december, var Mikael hemma och förberedde julbordet till dagen därpå. Maten är viktig för paret, som älskar att sätta guldkant på vardagen. Så extra viktigt blir det så klart på julafton.

– Även om det bara är vi två, gjorde vi för två veckor sedan en lista på vad vi ska äta. Det blir klassiska julrätter. Det gäller bara att inte köpa hem för mycket, förklarar hon för tidningen.

Annons

Lotta Engberg om att fylla 60 år: Inspireras av min pappa

Man skulle ju kunna tro att kärleken och sambon Mikael är Lottas allra största fan, men så är inte fallet... Lotta har tidigare berättat för tidningen att det är pappa Lennart Pedersen som håller den titeln. Själv har hon alltid varit ”pappas flicka”.

Till våren 2023, den 5 mars, stundar Lottas födelsedag som markerar hennes 60 år på jorden.

”Han ringer mig efter varje tv-program, oavsett om det är Bingolotto eller allsång”, har Lotta tidigare berättat om pappa Lennart, i en intervju med Expressen.
”Han ringer mig efter varje tv-program, oavsett om det är Bingolotto eller allsång”, har Lotta tidigare berättat om pappa Lennart, i en intervju med Expressen.

– Ja, jag ska fylla år. Fy fan! Ja, alltså jag har inget emot att bli 60, tvärtom. Däremot har det gått upp för mig att jag måste planera någonting, för att fira. Men jag vet ännu inte vad jag vill hitta på, förklarar hon.

Pappa Lennart är en av orsakerna till att hon inte känner någon åldersnoja.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

– Jag var ute och gick med min pappa i skogen och vi pratade om ålder. Han blir 92 till sommaren. Han uttryckte det så fint. Åldrande, det innebär att man inte längre behöver ha så mycket förväntningar på sig själv, vilket är skönt. När man är 20 har man så mycket förväntningar på livet och omgivningen. Här och nu har det lugnat ner sig. Man blir mer harmonisk när man blir äldre.

Det faktum att hon är på en så lycklig plats i livet med Mikael, att hon är ”frisk, kry och kär” ger heller inget utrymme för att oroa sig för framtiden. Nej, Lotta lever i nuet och har inget agg mot att åldras.

På frågan om hon ser ett bröllop med kärleken inom en snar framtid, svarar hon:

– Nej! Vi trivs jättebra med att leva i synd.

Annons