5 Saker du inte visste om Lotta Engberg
Slå på ljud

Det var i januari som Lotta Engberg, i en intervju med Aftonbladet, konstaterade att hon var singel – men att hon kunde tänka sig en dejt med kanalkollegan Mikael Sandström, Doktor Mikael i Nyhetsmorgon.

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa Lotta Engberg i intervjun.

Det dröjde inte länge innan Mikael Sandström i en annan intervju hade sagt att han gärna skulle träffa Lotta Engberg.

Där efter har det gått snabbt. I juli berättade Mikael Sandström om sin första dejt med Lotta Engberg, där de hade ätit middag i Göteborg.

– Det var jättetrevligt. Hade förväntat mig det. Jag har pratat med henne flera gånger tidigare och det här var något som jag sett fram emot. Det hade vi nog båda, det tror jag säkert, sa han då till Expressen.

I augusti var han dock osäker på om han vågade kalla henne för sin flickvän – och bollade vidare frågan till Lotta Engberg. Lotta Engberg konstaterade att hon gärna kallar sig för Mikaels tjej, och skrev i ett sms till Aftonbladet att: "Finare kille får man leta efter".

I september sågs paret tillsammans på Kristallengalan, där deras röda mattan-debut gjorde att allt annat på galan hamnade i skymundan. Paret hade då varit i Spanien tillsammans, något Mikael Sandström såg som ett prov för att se om de skulle fungera som sambos i framtiden.

Lotta Engbergs framtid med Mikael Sandström

Det verkar paret ha kommit fram till att de skulle – Sandström har nämligen lagt ut sin extravaganta villa i Hallstahammar till försäljning. Paret har fortsätts ses trots coronapandemin, och Sandström har glatt använt sitt antikroppsskydd till att hälsa på flickvännen.

– Vi är familj, och han har redan haft corona och har antikroppar, säger Lotta Engberg om att paret ses regelbundet trots avstånden.

På nyårsafton syns de båda tillsammans i TV4-rutan – Soldoktorn gästar nämligen kärlekens Bingolotto-sändning.

– Framförallt ska vi ses till nyår, då han ska vara med i studion, berättade Lotta Engberg före jul.

Läs mer:

Lotta Engbergs kärleksbeslut i TV4 – firar nyår med Mikael Sandström

Lotta Engbergs tårar efter skilsmässan med Patrik Ehlersson

Björn Skifs hoppar av Bingolotto – ersätts av Peter Jöback