Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lotta Lundgrens strategi – därför vill hon inte gråta på jobbet

09 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografWENNMAN MAGNUS/Aftonbladet/TT.
Lotta Lundgren och Erik Haag är tillbaka med nya programmet Återskaparna i TV4.
Nu berättar Lotta Lundgren om beslutet att inte gråta framför kamerorna – och varför hon hade svårt att hålla det löftet under en viss inspelning.
– Jag var lite oförberedd faktiskt, det blev något för mig. Det berörde väl mig på något personligt plan, säger Lotta Lundgren till Expressen.
Annons
Lotta Lundgren – 5 Förvånande fakta om kändisenBrand logo
Lotta Lundgren – 5 Förvånande fakta om kändisen

Lotta Lundgren och Erik Haag har bytt kanal från SVT till TV4, och det nya programmet Återskaparna är duons första på kanalen.

I Återskaparna möter Erik och Lotta personer som vill rusta upp gamla och älskade föremål – och det blir riktigt emotionellt.

Lotta Lundgren har bestämt för sig själv att hon inte ska gråta på arbetsplatsen, vare sig framför eller bakom kameran – men erkänner att hon fick svårt att hålla det under programmet.

– Jag har en regel som är att jag inte gråter på jobbet. För det blir så dumt sen när man ska löneförhandla som tjej. För om man lipar där och någon chef ser, så brukar inte det slå väl ut. Det är i alla fall min erfarenhet. Utan måste man lipa så får man göra det hemma på sin fritid, säger Lotta Lundgren till Expressen.

Lotta Lundgrens tårar i tv

Men när de i programmet fick besök av en ung kvinna som kom med en mockakappa som både hennes mamma och mormor hade haft före henne, så var det svårt för Lotta Lundgren att hålla tårarna tillbaka.

Annons

– Jag var lite oförberedd faktiskt, det blev något för mig. Det berörde väl mig på något personligt plan. Jag stortjöt inte, men jag blev överraskande berörd av just det faktiskt, säger hon till tidningen.

Hon förklarar att hon själv gärna hade sett att hennes barn ville ärva hennes kläder i framtiden.

– Jag skulle jättegärna vilja att min dotter ville ha mina gamla kläder. Att hon ville ha dem på riktigt och att det var så viktigt för henne att hon till och med skulle gå och fixa en lagning. Att hon skulle anstränga sig och inte bara ta något, och sedan glömma den där jackan på ett rave efter en vecka.

Annons