Netflix storsatsning på originalmaterial har visat sig vara en framgångssaga utan slut. Orange is the new BlackStranger Things och 13 Reasons Why är bara några exempel på hyllade produktioner med höga tittarsiffror.

Senast i förra veckan stod det klart att thrillerromanen Störst av Allt (Malin Persson Giolitos) filmatiseras som Netflix första svenska originalserie, ett projekt som vi definitivt ser fram emot.

Nu vill konkurrenten HBO Nordic inte vara sämre. Under tisdagen meddelades att filmskaparen Lukas Moodysson ska skriva och regissera en ny komedi för streamingtjänsten, också den HBO Nordic:s allra första svenska originalserie.

GÖSTA handlar om den nybakade barnpsykologen Gösta som flyttar från Stockholm efter att ha fått en tjänst på BUP i Småland. Men att ständigt vara snäll är inte det lättaste:

– Jag är jätteglad att jag nu ska göra en egen tv-serie. Jag vill att det ska bli som en blandning av komedi och Dostojevskij. Så roligt som möjligt och så allvarligt som möjligt, säger Moodysson i ett pressmeddelande.

Inspelningen uppges drar igång under 2018, med premiär någon gång under 2019.

Foto: IBL//HBO//Coco Moodysson

Artikeln publicerades först på ELLE.