Lulu Carter.

Lulu Carter, 60, blev känd för hela svenska folket när hon under många år var med och programledde Äntligen hemma på TV4 tillsammans med Martin Timell.

Men när metoo-uppropet började världen över under hösten 2017 var Lulu Carter en av de första som talade ut i Sverige, och riktade anklagelser om sexuella trakasserier och utbrott mot tidigare kollegan Martin Timell. Inredningsprogrammet lades då ner på kanalen.

– Jag ser på det med stolthet. Jag vet att jag gjorde något som skapade en förändring som var positivt för kvinnor framför allt. Jag har fått så mycket bevis för att jag gjorde något som var bra, jag satte den där bollen i rullning och den bollen behövde sättas i rullning. Sedan har jag valt att lämna över till tjejer som brinner för det på ett annat sätt. Det var också slitsamt, men det var det värt, säger hon.

Lulu Carter försvann från rampljuset – det gör hon nu

Efter metoo har Lulu Carter försvunnit från rampljuset – och det är ingenting hon saknar i dag, även om hon ser tillbaka på vissa delar av jobbet med varma minnen.

– Jag saknar inte att vara i rutan, jag saknar familjerna, att se de här glädjefyllda ansiktsuttrycken när man gjort stora förändringar i deras hem. Jag har kommit förbi behovet av medial uppmärksamhet, säger Lulu Carter i en intervju med Aftonbladet.

Men bara för att hon inte syns i tv längre betyder det inte att Lulu Carter har slutat jobba och lagt inredningskarriären på hyllan. Just nu håller hon på med ett projekt med Carolina Gynning – samtidigt som hon långsamt trappar ner för att inte slita ut sig.

– Jag gör precis det jag gjorde i tv fast utanför rutan. Jag håller också på med ett projekt med Carolina Gynning som är hemligt än så länge. Men jag gör mindre och mindre. Dessutom ser man sliten ut om man jobbar för mycket, jag är hellre snygg än ser sliten ut. Dessutom lägger jag hellre pengar på en och annan botox-spruta än att jobba ihjäl mig, skrattar Lulu Carter, skriver tidningen.

Carolina Gynnings beslut tre månader innan förlossningen