Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Madeleine om brudklänningspaniken på bröllopet

25 apr, 2018 
AvMalin Ny
Prinsessan Madeleines bröllopsklänning
Prinsessan Madeleines brudklänning var noga utprovad och förberedd in i minsta detalj - trots det rådde det total klänningspanik bara minuter innan vigseln. Om det berättar Madeleine själv i kommande SVT-programmet Kungliga Brudklänningar.
Annons

De flesta av oss har nog sett de fina bilderna från bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O´Neill som ägde rum den 8 juni 2013. Madeleine såg allt annat än nervös ut när hon skred fram i sin vita spetsklänning designad av legendariska modeskaparen Valentino, men enligt det kommande SVT-programmet Kungliga Brudklänningar, som sänds den 13 maj, var minutrarna innan vigseln allt annat än lugna. I programmet berättar prinsessan själv om det klänningshaveri hon var med om, skriver Svensk Damtidning.

Bröllopsklänningen var noga utprovad och specialsydd in i minsta detalj. Tyvärr hade ingen räknat med stressen inför bröllopet – dagarna innan den stora vigseln hann prinsessan Madeleine gå ner ett par kilo i vikt. I programmet berättar hon för SVTs reporter Sara Bull om paniken hon kände när hon tog på sig klänningen på den stora dagen:

– Jag ska precis sätta på mig brudklänningen och jag hör hur kyrkklockorna börjar ringa. Och jag står i klänningen och den är… alldeles för stor. Den är så stor! Den är jättestor! Och jag känner mig lite grann som Askungen, för Valentino hade med sig de här italienskorna som sydde klänningen, och de var liksom 1.40 långa och sprang runt som små möss och sydde ihop hela klänningen. Medan pappa stod på tröskeln bredvid och var tålmodig… Den blev ok i sista sekunden! Men det var lite nervöst när klockorna ringde och de fortfarande sydde på klänningen…

Annons

Prinsessan Madeleine avslöjar också hur det gick till när hon åkte till Paris och designern Valentinos ateljé vid klänningsprovningarna. Det var minnesvärt, minst sagt.

– Han hade alla sina små mopshundarna med sig, de satt på klänningen och överallt, och de här stackars italienskorna drog sig i håret när hundarna sprang på klänningen… Så det var en väldigt rolig process! Och klänningen blev bra tycker jag, den blev väldigt fin, berättar prinsessan.

Källa: Svensk Damtidning Foto: IBL

Annons