Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Magdalena Forsbergs barn har vuxit upp – skidlegendaren om mammalivet

12 jan, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Magdalena Forsberg
Världsmästare, På spåret-vinnare och tvåbarnsmamma.
Ja, Magdalena Forsberg har många strängar på sin lyra.
Annons
TV: 5 saker om Magdalena Forsberg du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Magdalena Forsberg du kanske inte visste

Magdalena Forsberg är en av de största svenska idrottarna någonsin. Som skidskytt har hon vunnit Världscupen sex gånger, från VM har hon sex guld, ett silver och sex brons, och i OS vann hon två brons.

Därtill har hon tilldelats Jerringpriset fyra gånger, fler än någon annan idrottare. Hon vann också Mästarnas mästare 2013 före bland annat en annan skidlegendar: Torgny Mogren.

Karriären efter skidskyttet

Det är inte allt som Magdalena Forsberg har vunnit. Förra säsongen tog hon och nyhetsankaret Claes Elfsberg hem På spåret efter en seger i finalen mot Louise Epstein och Thomas Nordegren.

De tävlar också i år, och har tagit sig till andra chansen efter att ha slutat tvåa bakom Hanna Hellquist och Ina Lundström. Så om det blir en andra På spåret-vinst i rad återstår att se.

Tar sig Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg till en ny final i På spåret?
Tar sig Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg till en ny final i På spåret?

Efter den framgångsrika karriären har Magdalena Forsberg sysslar med en hel del, bland annat programledare. Vi har kunnat se henne i Mitt i naturen, dokumentärserien Magdalenas värld och SVT:s Vinterstudion. Hon lämnade SVT för Discoverys satsning på vinter-OS 2018, och hon kommer att axla expertrollen även kommande OS som går i Peking.

Annons

Magdalena Forsberg bor nu i Bergeforsen utanför Timrå tillsammans med maken Henrik Forsberg. De gifte sig redan 1996 och har två barn tillsammans.

Hyllningarna till barnen

Den äldsta sonen heter Olle Forsberg, och han har nyligen fyllt 18 år. Det uppmärksammade mamma Magdalena på Instagram för några veckor sedan.

“I dag är ingen vanlig dag för idag är din 18-årsdag! Hoppsan som tiden sprang iväg. Älskar dig min alldeles, alldeles underbara son”, skriver hon och delade en bild från sonens tidiga år.

Och en knapp månad senare var det dags för parets andra barn, sonen Erik, att firas på 14-årsdagen.

“Idag är det ingen vanlig dag för idag är det din födelsedag. Han som vet vad han vill, bestämd som få och med det största hjärtat av guld. Grattis på födelsedagen vår underbara fjortonåring, vi älskar dig Erik!”, skriver Magdalena Forsberg till ett bildspel på grabben.

I en intervju med Aftonbladet berättar skidlegendaren hur fredagsmyset ser ut, och har förändras, hos familjen Forsberg.

Annons

– Vi har verkligen varit nere i fredagstacoträsket, men nu när sönerna är större kan vi sväva ut. Nu kan vi återvända till fredagsrisotto med lite rödvin till. Kanske en tryffelrisotto, mums!, säger hon.

Forsbergs oro för barnen efter tumörbeskedet

För lite drygt tre år sedan drabbades Magdalena Forsberg av en tumör på njuren och det hon oroade sig mest för då var sönerna.

– Jag kände verkligen att jag hade bråttom att lära dem saker om jag skulle försvinna, säger hon i en tidigare intervju med Expressen.

Familjen Forsberg på Gröna lund.
Familjen Forsberg på Gröna Lund.

Hon har sedan dess tillfrisknat och kan nu njuta av familjelivet utanför Timrå.

7 kändisar som har barn du inte visste omBrand logo
7 kändisar som har barn du inte visste om

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons