Reaktionerna efter det andra avsnittet av Game of Thrones säsong åtta var lika många som de var starka, och de allra flesta kretsade kring en viss sexscen.

Att Arya och Gendry skulle få till det på ett eller annat sätt kändes ganska givet redan efter deras första blickutbyte i säsongens premiär, men när han kallade henne ”my lady” visste vi precis vad som var på väg att hända: här skulle liggas.

Men den illa dolda händelseutvecklingen till trots blev vi ändå chockade, förfärade och nästan upprörda när Arya droppade krigsmunderingen och tog sig an Gendry nere i Winterfells katakomber.

HON ÄR JU BARA ETT BARN! tänkte vi.

Och visst kan det väl kännas så eftersom vi lärde känna henne som barn. Lite som att våra vänners yngre syskon alltid kommer att vara barn i våra ögon. Men om sanningen ska fram är ju faktiskt Arya 18 år gammal i säsong åtta, och skådespelaren Maisie Williams som spelar henne är hela 22 år gammal.

Maisie Williams kommentar

Twitterstormen kring scenen blåste upp till en sådan magnitud att den nådde hela vägen till Maisie Williams i egen hög person. Eller ja, hon hade nog inte kunnat undgå reaktionerna om hon så hade gömt sig under en sten i skogen – de var överallt.

Hur Maisie Williams reagerade på reaktionerna? Genom ett klockrent svar på Twitter som får oss alla att tänka en gång extra. Hon skriver:

”If u feel uncomfortable just know that my mother and my step dad and my 2 sisters and my 4 brothers have all probably watched this too ahahakillmeehehe”

Alltså: Om du kände dig obekväm under sexscenen, tänk då på att Williams mamma, styvfar, två systrar och fyra bröder också tvingades bevittna det hela.

Trodde scenen var ett skämt

Maisie Williams trodde först att sexscenen var ett skämt när hon läste manuset, berättar hon för Entertainment Weekly. Men när hon insåg att det var på riktigt tyckte hon att det var kul för Arya att hon skulle få uppleva lite romantik.

– Det intressanta är att det är en väldigt mänsklig relation för att vara Arya. Det här är ju något hon har hållit sig undan från, och en känsla som hon aldrig har engagerat sig i tidigare, säger hon.

Skaparna bakom Game of Thrones, David Benioff och Dan Weiss, tankar kring scenen var dock enklare än så:

– Det är jordens undergång – vad tycker ni annars att hon borde göra? säger de till Entertainment Weekly.

Läs mer:

Så gör du Game of Thrones-drinkar med eld och is

Naomi Watts får huvudroll i nya Game of Thrones

Mest läst