Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mäktiga kvinnornas oväntade middag tillsammans

23 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Annie Lööf, Mona Sahlin och Carina Bergfeldt vid samma bord.
Ett så imponerande middagssällskap fick författaren Katarina Wennstam när hon bjöd ett gäng framgångsrika kvinnor på middag.
”Tack älskade vän för att jag får vara en del i din grupp och möta dessa inspirerande och coola kvinnor”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.
Annons
Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalistenBrand logo
Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten

Författaren och samhällsdebattören Katarina Wennstam tyckte det var dags att samla en rad framgångsrika och initiativtagande kvinnor i samma rum, och bjöd in till en riktigt mäktig middag. På Instagram visar Elin ”Grynet” Ek och SVT:s Carina Bergfeldt hur politiker som Annie Lööf och Mona Sahlin är middagssällskap åt journalisten Alexandra Pascalidou och Olga persson, förbundsordförande för Unizon, som väckte uppmärksamhet med sitt sommarprat i juli.

Carina Bergfeldt förklarar på Instagram hur det kom sig att så många kvinnor med makt inom sina respektive områden samlades för en helkväll.

”Katarina Wennstam skickade ett sms till ett gäng kvinnor hon känner och sa att det var dags att ses och prata.Det var väl bland de mest ljuvliga idéerna på länge.Kvinnor som definitivt inte alltid har samma åsikter, men som definitivt ofta har liknande erfarenheter. De sortens mötena är så intressanta, så bra, så viktiga. Man lär sig, man utmanas, och man gör allt i en trevlig ton, med respekt och nyfikenhet och klokskap”, skriver Carina Bergfeldt om den speciella tillställningen.

Annons

Carina Bergfeldt: ”Coola kvinnor”

Katarina Wennstam verkar inte ha sparat på krutet, och bjöd dessutom på middagsunderhållning i form av en sopran.

Carina Bergfeldt verkar ha haft en minst sagt bra kväll i det imponerande sällskapet, och tackar Wennstam för det feministiska initiativet.

”Att hon bjöd in en helt otrolig sopran gjorde inte det hela sämre.Sitter fortfarande ute, invirade i filtar, och vill inte att det ska ta slut. Tack älskade vän för att jag får vara en del i din grupp och möta dessa inspirerande och coola kvinnor”, skriver hon.

Katarina Wennstam har själv avböjt att kommentera den privata tillställningen, skriver Expressen.

Annons