Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Malin Ewerlöfs otroliga kärlekshistoria – så mötte hon nya mannen

01 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Hon är en av Sveriges allra främsta löpare – genom tiderna. Malin Ewerlöf tog 23 SM-guld. Sedan försvann hon från rampljuset. Femina vet hur hon lever i dag.
Annons
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

Blott 17 år gammal tog Malin Ewerlöf sitt allra första SM-guld då hon sprang 1 500 meter – snabbast i Sverige. Det var början på en guldfest utan dess like. Medaljerna fullkomligt regnade över Malin, på grund av hennes fantastiska resultat. I dag kan hon stoltsera med 42 SM-medaljer, varav 23 guld. Hennes makalösa resultat på löparbanan har gjort henne både älskad – och folkkär. Tv-tittarna har, efter löparkarriärens slut, kunnat se henne i succéprogram som Mästarnas Mästare och Superstars.

Malin Ewerlöf 1997.

Malin Ewerlöf föddes den 2 juni 1972, i Gävle. Redan som barn snörade hon på sig löparskorna (hon började tävla som sjuåring). Och än i dag är de inte avsnörade. Malins absoluta elitsatsning må vara avslutad. Men kärleken till löpningen, och till motionen i sig, består. I dag arbetar hon med att coacha andra som springer. Hon springer själv också.

Annons

– Jag älskar fortfarande att springa väldigt fort och med ett bra löpsteg. Då är intervaller det bästa, har hon berättat för Expressen.

Malin får frågan varför hon springer vidare, år efter år. Blir hon aldrig less, aldrig trött?

– Nä, men jag har tänkt på det där. Vad det är som driver mig. Jag vet inte riktigt, inte mer än att för mig är det lika viktigt att träna som att äta och sova. Tränar jag inte så drabbas jag av en olustkänsla, det känns inte bra i skallen och jag blir irriterad. Då måste jag blåsa ur mig.

Hon fortsätter:

– Det är som ett beroende.

Malin Ewerlöf om skilsmässan från Jan Krepp

Efter sin långa elitkarriär har Malin Ewerlöf i mångt och mycket levt ett liv utanför rampljuset. Visst har hon synts, då och då. Men fokus har också legat på de tre döttrarna. Malin och exmaken Jan Krepp har Ida, 19, Emma, 17, och Johanna, 15, ihop. 2013 gick Jan och Malin skilda vägar.

Malin Ewerlöf har sprungit i hela sitt liv. Sju år gammal började hon tävla i löpning.

– Det var en tuff skilsmässa och en jobbig tid. Jag tror att en skilsmässa är kämpig oavsett om man är den som lämnar eller om man blir lämnad, har Malin berättat för Expressen.

Hon fortsätter:

Malin Ewerlöf med sina tre döttrar på röda mattan. Året är 1995.

– Jag trodde nog inte att jag skulle träffa någon ny, åtminstone var jag inte på jakt efter det. Att skaffa Tinder och gå på en sådan dejt skulle kännas väldigt svårt för mig, då är det ett problem med att ha ett känt namn. Sedan hände det helt plötsligt ändå.

Annons

Malin Ewerlöf om nya kärleken

På en bar i Köpenhamn, under en resa med sitt tjejgäng, mötte hon plötsligt kärleken på nytt. I Tore Hjelseth.

– När jag ser tillbaka på det så känns det nästan som en film. Jag har aldrig varit med om kärlek på det sättet tidigare. Att man träffar en person i en bar och efter fem minuter så känner båda att det här är något speciellt...

Malin Ewerlöf och Tore Hjelseth på Soultrain på Café Opera i februari 2022.

Malin beskriver mötet som starkt. Men allt var inte helt lätt.

– Sedan var det lite uppförsbacke i och med att han var gift och bodde i Oslo. Så det var kanske inte de bästa förutsättningarna... Men med tiden så löste det sig.

Annons