Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Malin Gramer öppnar upp om tuffa sjukdomsresan

15 feb, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
malin gramer
De senaste två åren har varit tuffa för Malin Gramer, som inte bara diagnostiserats i långtidscovid, utan även blivit deprimerad under tiden.
”Jag ville inte leva så som jag levde”, säger hon nu.
Annons
8 saker du inte visste om Malin Falk GramerBrand logo
8 saker du inte visste om Malin Falk Gramer

Programledaren Malin Gramer, 43, verkar inte se något ljus i tunneln. Efter två års långtidscovid, varvat med andra sjukdomar så som bihåleinflammation och depression där hon känner sig ”död inombords”, håller hon nu tummarna för att den tredje sprutan kan ge henne en friskare vår.

Malin Gramer: Mitt psyke bröts ned

På sina sociala medier öppnar tvåbarnsmamman upp om sin tuffa sjukdomskamp som nu pågått i två år. Hon berättar att det hela började i mars 2020 när hon drabbades av Covid-19 med feber, huvudvärk, hosta och svåra andningsproblem.

”Det enda jag ville göra var att ligga i sängen i ett mörkt rum och kolla på serier. Jag hade ingen energi och mitt psyke blev så nedbrutet”, berättar hon på sina sociala medier nu.

Annons

Snart åtta veckor senare, i maj 2020, kände Malin Gramer hur livet kom tillbaka, hon kunde äntligen ställa sig upp och gå ut, säger hon.

Vintern 2020 drabbades Gramer av bröstsmärtor

”Den sommaren var den bästa i mitt liv, jag kände mig så otroligt levande. Sen kom hösten och i september när barnen börjat i skolan och på föris så blev jag sjuk igen”, säger hon och förklarar att sjukdomen kom och gick under flera veckors tid.

”Och så höll det på. I december fick jag plötslig bröstsmärta och sökte akutvård”, berättar hon samtidigt som hon gör klart att hon blev inlagd och undersökt vilket landade i att problematiken ej var orsakat i hjärtat.”

”Jag gråter när jag får svaret”

Efter kalabaliken i december, blir Malin Gramer sjuk igen. Hon upplever då samma symptom som tidigare och hon förblir sjuk i tio veckor. Hon berättar även i inlägget att hon efter dessa tunga veckor blev frisk i tre veckor, för att sedan insjukna i en bihåleinflammation i sju veckor.

Annons

”Jag tar mängder med prover hos läkaren där resultatet visar att jag är superfrisk, som en 25-åring, och jag gråter när jag får svaret. Jag är sjuk, däckad och måste samtidigt vabba, vabba, vabba ”, fortsätter hon. Och ja, ni ser, det har inte varit lätt för Malin Gramer som även säger att hon tvingas ställa in både jobb och sociala möten vilket gör att hon känner att hon hela tiden sviker människorna omkring henne.

malin gramer med maken carl falk på grammisgalan 2020
2018 gifte sig Malin med sin kärlek, musikproducenten Carl Falk, 41. Paret har ett gemensamt barn, och varsitt barn från sina tidigare relationer.
Här på Grammisgalan i februari 2020, en månad innan Gramer först blev sjuk i Covid-19.

Malin Gramer om depressionen: ”Inombords är jag död”

”Hjärnan är som en dimma, jag tappar namn och mitt minne är en katastrof. Jag vill förtydliga att jag aldrig ville ta livet av mig. Men jag ville inte leva så som jag levde. Och då får jag diagnosen deprimerad och långtidscovid och pratar regelbundet med psykologer. Men inombords är jag död.”

Så mår Malin Gramer nu – efter två års sjukdom

Till våren 2021 mår hon återigen bra, men till hösten faller hon tillbaka i sjukdom och har varit sjuk fram och tillbaka fram tills nu.

”Dagarna nu går upp och ner och just nu mår jag ganska bra! Babysteps, helt enkelt!”, avslutar hon sin långa text på Instagram.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons