Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Malin Gramers svåra hjärtproblem efter att hon drabbats av covid-19

03 jun, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Malin Gramers svåra hjärtproblem efter att hon drabbats av covid-19
I över två års tid har Malin Gramer kämpat mot vad som senare skulle visa sig vara långtidscovid. Nu, över två år senare efter att hon för första gången drabbades av covid-19, berättar programledaren hur hon mår idag.
Annons
8 saker du inte visste om Malin Falk GramerBrand logo
8 saker du inte visste om Malin Falk Gramer

I vintras gick Malin Gramer ut och berättar om sin långa sjukdomskamp mot covid-19. I början av 2020 drabbades programledaren av sjukdomen för första gången, och efter det har hon blivit smittad av covid-19 tre gånger – och varit sjuk under två års tid. Något som i sin tur påverkade hennes hjärta, och gjorde att hon blev deprimerad.

Varit sjuk till och från i över två års tid

För MåBra berättade Malin i februari 2022, drygt två år efter att hon först smittats av covid-19, vad som varit värst under hennes långa sjukdomsperiod.

— Svårast är att leva ett normalt liv när jag inte kan planera något och ständigt bokar av saker på grund av feber. Febern och tröttheten gör att jag har noll energi, vilket är svårt när man har barn och familj, sa hon då.

Annons

När hon drabbades av covid-19 första gången höll sjukdomen i sig i sju - åtta veckor. Ett par månader senare blev hon sjuk igen, och det var då problemen med hjärtat startade.

Men äntligen har det vänt för Malin Gramer. I en intervju med Aftonbladet berättar hon hur hon mår idag.

– Nu mår jag så jävla bra, är glad och känner mig pigg. Jag tycker livet känns härligt igen. Men det har ju kommit smygande. Det var inte så att jag vaknade upp en dag och plötsligt mådde bra. Men omgivningen märker en jättestor skillnad nu. Hade exempelvis det här eventet ägt rum för en månad sedan så hade jag inte varit här. Jag hade inte gått ut efter klockan 15 på dagen. Så illa var det. Jag har varit hemma och vilat väldigt mycket, säger Malin.

Malin Gramer med sin make Carl Falk.
Malin Gramer med sin make Carl Falk.

”Läkarna vet ju inte vad det här beror på”

I den tuffa period som varit har hon dock varit frisk under somrarna, något som hon beskriver som en stor lättnad.

– Det har varit helt vidrigt. Jag har haft noll energi och inte orkat någonting och inte heller velat göra någonting. Jag orkade inte ens ringa en kompis, jag hade ingenting att säga. Men läkarna vet ju inte vad det här beror på. Jag har ändå fått vara frisk på somrarna vilket har varit någon form av lättnad. I höstas mådde jag också lite bättre. Men jag då var jag utomlands två gånger och vet inte om det har med solen att göra, säger hon vidare i samma intervju.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons