Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Malin Olsson om livet som tvåbarnsmamma

22 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
FotografFERNVALL LOTTE/Aftonbladet
Malin Olsson
Programledaren Malin Olsson är aktuell i flera tv-program. Men det är inte bara fullt upp i karriären – hon parerar också familjelivet med att vara tvåbarnsmamma.
Annons
VIDEO: 3 misstag de allra flesta gör när de ska svalka sigBrand logo
VIDEO: 3 misstag de allra flesta gör när de ska svalka sig

Programledaren Malin Olsson är just nu aktuell i succéprogrammen Sommarlov och Vem bor här?. Men det är inte bara full rulle i karriären, hon har också fullt upp med familjelivet och att vara tvåbarnsmamma.

I en ny intervju med Hemmets Journal berättar Malin om familjelivet och hur hon parerar jobb samtidigt som hon är mamma.

Malin berättar att när hennes äldsta tjej Blanka var i 3-årsåldern så tyckte hon att det var extra jobbigt att dela sin mamma med andra barn som bombarderade Malin med frågor om Sommarlov och Sommarskuggan. Hon förstod inte då varför alla ville ha en del av henne – nu två år senare är hon istället stolt.

– Ja, nu händer det att hon går fram till andra i lekparken och berättar för dem att Malin i Sommarlov är hennes mamma, säger Malin.

Hon forsätter att berätta om känslorna kring att vara mamma. Att rollen är fantastisk men allt är inte alltid rosaskimrande.

– Att vara mamma är ju otroligt krävande och jag fick nog en mindre chock när Blanka föddes. Jag hade svårt att inse att mitt liv inte kunde fortgå som vanligt när det fanns ett barn med i bilden. Jag kände mig så ägd och upplevde det nästan som ett fängelse att hon i så hög grad var helt beroende av mig.

Annons

Malin om att acceptera läget i mammarollen

Programledaren berättar att hon ville att hon och hennes sambo Simon skulle dela på nätterna – något som skulle bidra till en jämställd relation. Men samtidigt var hon fast besluten att hon ville amma. Därför var både Malin och Simon uppe på nätterna och fick för lite sömn, vilket påverkade relationen negativt.

– Sedan Hedda föddes har vi haft en helt annan strategi. Nu accepterar jag läget på ett annat sätt och vet att jag inte kan göra saker som jag vill eller gjorde innan barnen. Ett barn kräver sin tid och under Heddas spädbarnstid var det jag som tog alla nätterna. Jag ville amma och Simon kunde ju inte amma åt mig. Att bli tvåbarnsmamma är så mycket bättre än jag trodde, inte lika chockartat, säger Malin.

Tillbaka på jobbet efter mammaledigheten

Nu är Malin tillbaka på SVT efter mammaledigheten och ser fram emot att sända tv igen. Därefter fortsätter hon med succéserien Vem bor här?. Hon berättar att det hon gillar mest är mixen av dessa två världar.

SE OCKSÅ: TCO - Det tar 6-7 år att ta igen lönegapet som uppstår under föräldraledighetenBrand logo
SE OCKSÅ: TCO - Det tar 6-7 år att ta igen lönegapet som uppstår under föräldraledigheten

– Jag älskar mitt jobb och SVT har blivit som min andra familj. Efter alla år är jag förankrad där och är så där tråkigt nöjd. Får jag drömma fritt kanske jag vill programleda något nytt program för vuxna där jag får vara nyfiken och ställa frågor. För möten med andra människor är det jag kan och man ska göra det man är bra på.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons