Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mamman anmäler – ilskan efter Isabella Löwengrips ord om familjen

06 jun, 2020 
AvFemina
I Söndagsintervjun i P1 pratade Isabella Löwengrip ut om bland annat sin tuffa barndom. Nu har hennes mamma anmält intervjun till Granskningsnämnden. ”Delar av programmet är djupt kränkande och misskrediterande för vår familj”, skriver hon i anmälan.
Annons

Isabella Löwengrip har haft flera tunga månader bakom sig. En planerad flytt till New York fick ställas in på grund av brist på pengar i företaget, och hon fick avskeda anställda för att företaget inte skulle gå i konkurs. Dessutom förlorade hon en hel del kunder och samarbeten när det kom fram att hennes besöksstatistik var missvisande.

Isabella Löwengrip berättade i somras, när det var tänkt att hon skulle flytta till New York, att hon inte skulle göra mer intervjuer i Sverige. Men livet blev inte som hon tänkt sig, så fler Sverige-intervjuer har det blivit. Men inte många.

I maj släpptes  ”Söndagsintervjun” med Martin Wicklin, 49, i P1, där hon pratar mer om kraschen, sin depression och sin tuffa uppväxt.

Hon berättar hur hon upplevde det i hemmet med familjen som barn.

– Där trygghet ska vara finns det ingen trygghet. Varken mamma eller pappa tog emot mig, de fanns inte där, de stod inte bakom mig eller runt mig, säger hon i intervjun, och fortsätter:

Annons

– Det var ju problem med alkohol när jag växte upp, det var problem med olika typer av misshandel både fysiskt och psykiskt.

Anmäls av sin mamma

Efter orden om familjen har nu Isabella Löwengrips mamma anmält intervjun Granskningsnämnden. I sin anmälan skriver hon:

I programmet intervjuas min dotter Isabella Löwengrip. Delar av programmet är djupt kränkande och misskrediterande för vår familj, då det enbart är vi som heter Löwengrip, därmed lätt att veta vem/vilka vi är”.

Det är ett intrång i vårt privatliv där vi inte har fått någon som helst chans att rentvå oss eller komma med vårt perspektiv. Isabella har en egen agenda och enbart Isabellas ord får höras oemotsagt, och detta på skattefinansierad kanal som säger sig vara opartisk och oberoende av privata särintressen”.

Nina Glans, ansvarig utgivare för Sveriges radio, berättar för Aftonbladet att ibland förekommer att de blir anmälda till Granskningsnämnden. I det här fallet är det en personintervju, inte en granskning, påpekar hon.

– Det framgick väldigt tydligt att det här var hennes bild av verkligheten. Hon har rätt till sin tolkning av sitt liv, säger hon.

Text: Saga Petterson, Foto: TT

LÄS MER: 

Annons