Just nu pågår inspelningarna av andra säsongen av ”Mandelmanns gård” på TV 4. Ett program där tittarna får följa med i arbetet på det ekologiska lantbruket på Österlen. Sedan tidigare är det klart att tittarna kommer att få hänga med på en julspecial från gården Djupadal.

Nu är det även klart att paret Mandelmann blir julvärdar i TV 4.

– En stor ära för oss, säger paret till Ystads Allehanda.

Läs även: Då får nya Mandelmanns premiär!

Pannbröd med ägghalvor ett måste

Mandelmannarna kommer att fira som de brukar. Det innebär att firandet börjar redan på julaftons förmiddag.

– Då bjuder vi in nära och kära, grannar och vänner, till julfrukost. Det brukar vara fullt hus fram till tre på eftermiddagen, berättar Marie Mandelmann för Ystads Allehanda.

Under dagen kan sedan tittarna få en inblick i hur julafton firas på Djupadal med pyssel, sång, mat och givetvis lite besök hos djuren.

– Vi gör det på vårt eget sätt, med värme och kärlek, säger Marie Mandelmann till tidningen.

Om Marie Mandelmann är en varm anhängare av julen visar det sig att maken Gustav haft lite svårare att acklimatisera sig till traditionen. Han berättar att han, åtminstone som yngre, upplevde traditionerna som kravfulla. Gustav Mandelmann har dock med åren blivit omvänd.

Precis som i alla andra familjer så finns det åtminstone ett måste på julbordet. Gustavs pannbröd som fylls med ägghalvor, rom, grönsaker och surkål.

En klapp var

Gemenskapen runt julen är viktigare än klapparna som man löser rationellt. Alla ger bort varsin klapp till någon annan i familjen. Julklappen får gärna vara hemmagjord.

Julspecialen med Mandelmanns sänds 19 december. Gustav och Marie Mandelmann agerar julvärdar från 16.03 på julafton.

Tidigare julvärdar

2015-2016 Bengt Magnusson

2014 Anna Brolin

2013 Tilde de Paula Eby

Läs även Psykologen varnar: För mycket julmusik är dåligt för hälsan

Artikeln publicerades först på Allers.