Gustav och Marie Mandelmann

TT

Det var genom tv-programmet Mandelmanns gård som paret Marie och Gustav Mandelmann tog sig raka vägen in i svenska folkets hjärtan.

Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssaga
0:46

Efter reklamen: Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssaga

(0:46)

Slå på ljud

Varandras hjärtan letade de sig in i när de pluggade på en konstskola i Bohuslän för ungefär 30 år sedan. Då var Gustav 23 år och elev på skolan, medan Marie var 24 år och jobbade på skolans stenhuggeri.

– Marie och jag åkte utomlands med Interrail, till Paris och söderöver. Så vi gjorde en rolig resa där vi fortsatte att göra skisser och rita och sånt. Och vi kände mer och mer att vi ville leva tillsammans, har Gustav Mandelmann tidigare berättat i Mandelmanns gård.

– När jag träffade Gustav så kände jag att han var öppen för äventyr, drömmar och någonting som vi kunde bygga på tillsammans. Och det har vi verkligen gjort om man tittar tillbaka, fyllde Marie Mandelmann i.

Problemen i relationen

För tv-tittarna kan det verka som att paret Mandelmann har en helt friktionsfri relation. Så är det inte, har Marie klargjort.

– Jag hade länge känt att bilden av oss var fel. Den var inte rättvis, det finns ingen som kan leva upp till en sådan perfekt bild. Vi är ju precis som alla andra. Livet är inte enkelt för oss heller, sade Marie Mandelmann i en intervju med Hemmets journal.

Magnus Ugglas dotter Emelie förlovad med Nisse Hallberg

En sak som paret kämpat med länge är Gustav Mandelmanns bipolära sjukdom. Till sist sökte de hjälp och började gå i terapi.

– Om vi inte tagit det här steget och fått hjälp, hade jag varit tvungen att gå. Men nu vill vi ju göra den här resan tillsammans, jag och Gustav.

”Inte så dumt att man är ifrån varandra ett tag”

I början av året var Marie Mandelmann borta en hel del från gården. Anledningen var att hon ställde upp i TV4:s långkörare Let's dance.

I en intervju med Expressen berättar nu Marie Mandelmann att hon och maken nästan upptäckt varandra på nytt efter de varit ifrån varandra ett tag.

– Det är inte så dumt att man är ifrån varandra ett tag, säger hon till tidningen.

Gustav åkte upp till Stockholm för att stötta Marie Mandelmann i Let's dance.

Gustav åkte upp till Stockholm för att stötta Marie Mandelmann i Let's dance.

TT

Något som Gustav Mandelmann inte helt och hållet håller med om.

– Där är vi lite olika. Marie tycker inte det är så dumt men jag tycker det är lite dumt, säger han.

Gustav Mandelmann berättar vidare att han blev så pass danssugen av att se programmet att han tog tag i saken och ska ett ställe där han och hustrun kan ta sig en sväng om.

– Jag engagerade ett av mina barn och fårklipparen Herman, och vi tre byggde en dansbana på gården. Och det gjorde jag för att jag också ville vara med och dansa, säger Gustav.

Foto: TT

Mest läst