December månad betyder onekligen en hel del julkonserter för Sveriges mest folkkära artister. Carola Häggkvist, 53, har vid sitt hem, Steninge slott strax utanför Stockholm, arrangerat Jul med Carola hela december – samtidigt som hennes Carolas advent sänts varje söndag i TV3.

Den sista konserten i slottsladan hölls söndagen den 15 december, men bara timmar före konsertens start kom Carola med ett dystert besked till publiken – Måns Zelmerlöv, 33, hade tvingats att hoppa av. Han skulle gästa den sista spelningen, men kunde inte genomföra föreställningen vilket meddelades i sista stund.

”Älskade vänner – en information till dagens konsert är att Måns Z är krasslig och kommer att ej medverka. Vi önskar honom krya på sig”, skriver Carola på sin Instagram.

Måns Zelmerlöw måste vila rösten

Måns Zelmerlöws presskontakt Helene Wigren bekräftar för Hänt att artisten blivit sjuk och tvingats till vila.

”Han mår fint, men hans röst behövde vila några dagar”, skriver hon i ett meddelande.

Måns ska inte ha varit hos läkare, i stället var det ett beslut han på egen hand tog för att undvika problem med rösten.

Måns Zelmerlöw har haft fullt upp sedan den 30 november då han varit huvudpersonen i The Grand wonderland show på Grand Hotel i Stockholm. 14 föreställningar fram till den 21 december är slutsålda, och då har det ändå satts in två extra föreställningar.

För en vecka sedan kunde TV3-tittarna se när Måns Zelmerlöv gästade Carolas advent. Där pratade de två artisterna bland annat om förändringen som skett i Måns liv under kort tid; att han blivit pappa till sonen Archie, 1, samt för några månader gifte sig med hustrun Ciara.

Måns om förändringen med Ciara

– Det har hänt väldigt mycket sen jag satt i en lägenhet med min hund Messi. Men det är något jag trivs väldigt bra i. Jag har aldrig tänkt så att åh vad jag måste gifta mig. Det var faktiskt mycket finare och känslosamt än vad jag tänkte att det skulle vara, berättade han och konstaterade att det största ändå är att ha blivit pappa:

– Att få kalla sig familj det blev ändå som något annat slags ytterligare band.

Text: Malin Ljung, Foto: TT

Läs mer: 

Första bilderna från Måns Zelmerlöw och Ciara Jansons bröllop

Nu har Måns Zelmerlöws och Ciara Jansons bebis fått ett namn

Måns Zelmerlöw berättar om frieriet: ”Har aldrig känt så här”

Mest läst