Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Marcus Schenkenberg avslöjar hemligheterna i Masked singer

14 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMarcel Kusch/TT.
Marcus Schenkenberg.
Masked singer gör succé på TV4, med olika kända svenskar utklädda i spektakulära kostymer.
Men redan innan programmet kom till Sverige hade en svensk stjärna testat på konceptet – supermodellen Marcus Schenkenberg tävlade i den tyska varianten.
Nu berättar han om hemligheterna bakom kulisserna på programmet.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Masked singer har blivit en omtalad succé i TV4, där svenska kändisar uppträder i extravaganta utklädnader inför en kändisjury som ska gissa vilka det är som uppträder.

Men programmet är inte ett nytt koncept bara för att det kommer till Sverige först nu. Masked singer kommer från början från Sydkorea, och har gjort succé i bland annat USA och Tyskland.

I Tyskland var en svensk med och tävlade, nämligen Marcus Schenkenberg, den forna supermodellen. Han tävlade som ”Ekorren” i tävlingen, och hann uppträda med fyra olika låtar innan han till slut åkte ut ur programmet.

– Jag blev väldigt populär, för jag skämtade mycket. Jag la exempelvis in en ganska stor strumpa i skrevet, ett skämt som gick hem hos tyskarna. Det var ju professionella sångare som åkte ut innan mig. Men jag fick stanna kvar lite extra länge för att min karaktär blev så omtyckt, säger han i en intervju med Expressen.

Marcus Schenkenberg i Masked singer.
Så här såg Marcus Schenkenberg ut i Masked singer i Tyskland.

Marcus Schenkenberg om Masked singer-utmaningen

Svenska Masked singer är förinspelat med begränsad publik på grund av coronapandemin, men i Tyskland sändes det live på bästa sändningstid. Det innebar att deltagarna behövde hålla sig borta från allmänheten under lång tid, och tv-kanalen gjorde många åtgärder för att hålla sin tävlande deltagare hemliga.

Annons

– Under de två månaderna var man helt anonym. Programmet sändes live på fredagar. Varje vecka fick vi byta hotellrum och vi fick aldrig lämna rummet. Vi hade en assistent 24 timmar om dygnet som fixade allting. Ville man ha mat så beställde de det till sitt rum och kom över med det till en, berättar Schenkenberg i Expressen.

Precis som i Sverige hade Schenkeberg ingen aning om vem han tävlade mot i programmet.

– Det var nästan som en karantän. Vi hade sviter som hotellrum, men vi fick inte gå ner till gymmet eller så. När man skulle till studion på morgonen gick man dit med mask över ansiktet. Man hade ingen aning om vilka det var man tävlade mot.

Annons