Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marcus Schenkenbergs relation till sonen

23 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Marcus Schenkenberg fick sonen Collin med tv-profilen Jessica, efter att de två hade ett flyktigt möte.
Trots att de inte var tillsammans bestämde sig föräldrarna för att uppfostra sonen tillsammans.
– Jag har velat ha det här så länge. Nu hände det, har Marcus Schenkenberg sagt till tyska RTL.
Annons
Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill vetaBrand logo
Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill veta

Forna supermodellen Marcus Schenkenberg, 54, är aktuell i The Island på Kanal 5, där han tillsammans med profiler som Lasse Kronér, Linda Pira och Dermot Clemenger ska klara sig så bra som möjligt på en öde ö.

Hemma har Schenkenberg dock sällskap av helt annat slag – sonen Collin, som föddes i maj 2022. Men att Marcus Schenkenberg skulle bli pappa var långt ifrån självklart, utan det kom sig mer av en slump.

Det var 2016, när Marcus Schenkenberg bestämt sig för att flytta hem från USA, som han fick kontakt med Jessica Bäckman, i dag 34 år. De träffades på sociala medier, och hade en het fling den sommaren. När hösten kom rann kärleken dock ut i sanden, och Jessica träffade en kille i Norrköping.

Annons

När den relationen tog slut återupptogs den gamla flingen, och Marcus och Jessica började prata med varandra. Hösten 2021 skulle Jessica träffa vänner i Stockholm, och åkte upp en dag tidigare för att hinna träffa Marcus Schenkenberg också.

Och då blev det en liten hoppsan. Så han var inte planerad, har Jessica Bäckman berättat för Expressen 2022.

I intervjun berättade Jessica att hon var chockad när hon insåg att hon hade blivit gravid under deras natt tillsammans, men att det i slutändan var modellen som fick henne att lugna sig.

– Han blev chockad men glad så efter att ha pratat med Marcus kände jag mig lugnare. Han tyckte verkligen inte att jag skulle ta bort barnet. Han har ju velat ha barn och det ville ju jag också, även om det kom lite oväntat, så vi kände att nu gör vi det här även om vi inte lever ihop som ett kärlekspar, sa hon.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Marcus Schenkenbergs relation till sonen

Och så har det blivit. Sonen Collin föddes i maj 2022, och även om Jessica och Marcus inte är tillsammans eller ens bor i samma stad, så har de delat på föräldraansvaret, och är båda väldigt investerade i sonen. De ville dock aldrig bli tillsammans för att bilda familj.

Annons

– Många skaffar barn själva i dag, vi lever i ett så modernt samhälle så det känns inte konstigt att vi inte lever ihop. Det är bättre att vi lever på separata håll och är jättegoda vänner än att man lever i relation som kanske inte är bra. Marcus är jättego och gör ett fantastiskt jobb med Collin men vi är inte kära i varandra, sa Jessica Bäckman till Expressen.

För Marcus Schenkenberg har sonen varit en stor välsignelse. I en intervju med tyska RTL berättade den forna modellen om lyckan över att äntligen ha blivit pappa.

– Jag har bett till gud och sagt: ”Om du tror att jag ska ha ett barn, kan du vara snäll att hjälpa mig?”. Jag har velat ha det här så länge. Nu hände det. Inte som jag trodde. Det var en överraskning, sa han till tv-kanalen.

På sin Instagram visar Marcus också stolt upp sin son.

”Jag och minijag”, skrev han till en bild med sonen i november.

5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår
Annons