Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marianne Mörck öppnar upp om livsbeslutet: Därför lever jag isolerad

19 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografStefan Jerrevång/TT
Folkkära skådespelaren Marianne Mörck har tidigare berättat om de stormiga relationerna som präglat kärlekslivet.
I ett nytt avsnitt av Janne Josefssons podcast berättar hon om synen på tvåsamheten i dag – och varför hon föredrar att leva ensam.
– Jag har ju levt isolerad hemma i 20 år. Eremit, säger hon till journalisten.
Annons
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"Brand logo
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"

Den omtyckta sångaren, skådespelaren och regissören Marianne Mörck har rönt stora framgångar under den långa karriären.

De senaste åren har vi främst sett henne i rollen som den älskvärda Birgitta i SVT:s succéserie Bonusfamiljen, och 2019 fick hon det prestigefulla uppdraget att agera julvärd i kanalen.

När hon nyligen gästade journalisten Janne Josefssons podcast berättade hon om tillvaron utanför arbetet – och ger svar på frågan varför hon valt att leva isolerad med få sociala kontakter.

Marianne Mörck om stormiga kärleksrelationerna

I en intervju med Aftonbladet från 2018 berättade hon öppenhjärtigt om sitt ”röriga kärleksliv” som under många år kantades av dramatik, svartsjuka och medberoende.

Annons

I dag har hon distans till det, men har valt bort tvåsamheten och njuter av en dramafri tillvaro som singel.

– Efter tre långa förhållanden är jag klar med den biten. Jag har hittat mig själv och är lyckligare än jag varit tidigare någon gång. Nu slipper jag att anpassa mig helt efter någon annan, utan att behöva en massa ifrågasättanden och tjat, berättade Mörck för tidningen Hemtrevligt år 2020.

Marianne var tillsammans med exmaken Alf under sex år på 70-talet. Tillsammans fick exmakarna två barn; dottern Malin och sonen Peter.

Efter skilsmässan hittade hon kärleken på nytt och blev tillsammans med skådespelarkollegan Göran Sönnerstedt. Tillsammans drev de Teaterrestaurangen som låg ansluten vid Malmö Stadsteater.

Men sedan deras relation tog slut för 30 år sedan har Marianne alltså levt som singel.

Skådespelarens isolerade liv: ”Neddragna persienner”

Men det är inte bara på den romantiska fronten som hon njuter av ensamheten. När den 73-åriga skådespelaren nyligen gästade journalisten Janne Josefssons podcast Oväntat besök hos Janne Josefsson berättar hon att hon skalat ner på sociala kontakter och lever otroligt isolerat.

Annons

– Jag har ju levt isolerad hemma i 20 år. Eremit. Det är neddragna persienner. Jag bor i en stor villa. Där bor jag själv, ingen gör mig besvär och knackar på dörren eller ringer på klockan. Jag öppnar bara för de som ska sälja munkar, tubsockor och salami.

Hon fortsätter med att utveckla kring det nuvarande kärlekslivet:

– Jag har det så fruktansvärt bra. Jag vet inte vad det är som gör detta, jag undrar ju egentligen om jag är såhär lycklig. Men skulle du ställa en karl framför mig och ett nytt hus, två bilar och en liten trädgård, då skulle jag slå bakut, säger hon och förtydligar att ”slå bakut” syftar till att hon skulle känna sig trängd.

Hon trivs jättebra med livet som det ser ut i dag och älskar att hon inte behöver ta hänsyn till någon annans vilja.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons