Marianne Rundström, 69, tvingades lämna SVT för två år sedan, när hon fyllde 67 år. Tv-programledaren har kritiserat kanalen för att ha ålderdomliga regler, där de över 67 år diskrimineras, och menar att det finns en brist i att man inte tar vara på kunskaperna som de äldre har.

– Jag tror många har ett motstånd mot äldre arbetskraft, eftersom man har erfarenhet att luta sig mot och kan säga ifrån på ett annat sätt. De måste inse att det finns en vinst, ett kunskapskapital och en erfarenhet som är enormt viktigt. Mycket försvinner ut i rymden när en människa lämnar arbetslivet, säger Marianne Rundström i en intervju med Expressen.

Men bara för att SVT avslutade anställningen så betyder det inte att Rundström har slutat jobba. Profilen har bland annat skrivit krönikor för sajten News55, och är nu aktuell med programmet Försök inte lura mig på Kunskapskanalen och UR Play. Programmet, som görs i samarbete med polisen, PRO, SPF Seniorerna och Brottsofferjouren, tar upp olika former av bedrägerier, som blir allt vanligare. Telefonbedrägerier och investeringsbedrägerier är bara några av de olika sorter som tas upp.

Marianne Rundström berättar att hon själv har gått i fällan och blivit lurad på internet.

– Man kände sig som en sådan jäkla dumskalle. Det är det man behöver komma förbi. Folk anmäler inte för att man skäms över att ha gått på en grej. Men vem som helst kan råka ut för det, säger hon.

Marianne Rundströms skam över att ha blivit lurad

Det var när Rundström skulle hyra ett hus i fjällen åt henne och några andra familjer för ungefär tio år sedan som hon fick problem. Kontakten med mannen började bra – han var trevlig och visade fina bilder på huset – men när han skulle skicka nycklarna så kom de aldrig.

– Då började jag googla och fick upp den här killen som en känd Blocket-bedragare. Vi hittade till slut ett annat hus. Men jag glömmer aldrig den där känslan av att ha gått på det. Jag berättade inte för de andra, utan ville hitta ett annat hus först. Man måste komma åt den där skammen, annars anmäler inte folk.

Slå på ljud

Läs mer:

Astrid Lindgrens oväntade krav på Tommy Körberg

Heidi Klum visar upp årets Halloweenlook – se den här

Sean Connery har gått bort – blev 90 år