Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tommy Myllymäki ersätter Markus Aujalay i "Sveriges mästerkock"

21 sep, 2022 
AvStina Meyerson
FotografTV4/TT
Sveriges mästerkock 2023
Efter tolv säsonger av Sveriges Mästerkock lägger Markus Aujalay jurymedlemskapet på hyllan och lämnar plats åt stjärnkocken Tommy Myllymäki. Här är allt vi vet om "Sveriges Mästerkock" 2023!
Annons
3 ögonblick vi minns från Kockarnas kampBrand logo
3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp

Under tisdagen stod det klart att tittarfavoriten Markus Aujalay, efter tolv år, hoppar av juryn i TV4:s “Sveriges mästerkock”.

I ett inlägg på Instagram tackar han för sig och hyllas genast av fansen. I kommentarsfältet flockas lovord från beundrare och branschkollegor, medan tidigare deltagare tackar för förklädet. Några som sjunger i hyllningskören är exempelvis Jimmy Guo och Filip Poon.

“SLUTET PÅ EN ERA”, skriver Jimmy.

“Det har varit en ära”, kommenterar Filip.

Tommy Myllymäki blir ny jurymedlem i “Sveriges mästerkock”

I dag avslöjade TV4 vem det blir som ska fylla Markus Aujalays skor – och det är ingen mindre än Tommy Myllymäki.

– Vi är stolta och glada över att kunna presentera Tommy Myllymäki som ny jurymedlem i 'Sveriges mästerkock' 2023, säger Matilda Walker, exekutiv producent, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Tillsammans med kollegorna Mischa Billing och Tom Sjöstedt kommer han bidra med sina erfarenheter och kunskaper inom matlagning.

Sveriges Mästerkock 2023

Markus Aujalay om beslutet: “Det är vemodigt”

Efter tolv säsonger av “Sveriges mästerkock”, sex av “Efter stängning”, två av “Sveriges mästerkock VIP”, tre av “Sverige yngsta mästerkock” och en av “Decenniets mästerkock” har Markus Aujalay sannerligen förtjänat lite vila. Men efter så många år blir det också lite tomt i rutan utan publikfavoriten.

Annons

– Det är inte konstigare än att efter så lång tid så är det dags att göra något annat. Herregud, det är tolv år. Det är väldigt lång tid och väldigt många säsonger som har gjorts. Det är dags att lämna över stafettpinnen, säger Markus till Aftonbladet om beslutet.

Markus Aujalay

Framöver planerar han att främst ägna sig åt sin restuarang Tegelbacken och sin Youtubekanal, men är inte heller främmande för att återigen göra entré i tv-rutan.

– Det är vemodigt, så är det ju när man lämnar ett jobb som man trivs på. Men det känns också skönt, berättar han vidare för tidningen.

Vem är Tommy Myllymäki?

Men vem är egentligen Markus Aujalays ersättare Tommy Myllymäki?

Att Tommy sitter på fantastiska matlagningskunskaper råder det ingen tvekan om. Hans prishylla säkerligen proppfull från hans ärofyllda vinster, såsom i Årets Kock och Kockarnas kamp. Tommy har även kammat hem både silver- och bronsmedalj i prestigefyllda Bocuse d'Or.

Tommy Myllymäki

Kanske känner du redan igen honom från tv-rutan? Det hade inte varit så märkvärdigt med tanke på att han visat upp sin kokkonst i tittarsuccéer såsom "Nyhetsmorgon" och "Kökets middag".

När har säsong 13 av Sveriges mästerkock premiär?

Den trettonde säsongen av ”Sveriges mästerkock” börjar sändas under våren 2023 på TV4 och TV4 Play.

Annons