Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nyhetsmorgons Matilda Boza har blivit mamma för första gången

01 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografInstagram, Dan Norrå/TV4
TV4 Nyheternas uppläsare Matilda Boza har blivit mamma för första gången.
Nu visar hon upp den stora glädjen i en bild på nyfödda sonen.
Annons
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Det var i september, i direktsänd tv, som Nyhetsmorgon-profilen Matilda Boza avslöjade att hon var gravid och väntade sitt första barn tillsammans med maken Jonathan Boza.

– Ja, det är nämligen så att jag och min man ska få vårat första barn, så det är en liten son i magen här. Han är halvbakad, halvvägs är det. I februari nästa år kommer det en liten son, berättade Matilda då.

Den 1 mars meddelar den 31-åriga nyblivna mamman att sonen äntligen kommit till världen – samt vilket namn han ska få!

Så gick det till när Matilda Boza fick reda på att hon var gravid

Matilda och maken Jonathan hade precis firat tre år som gifta, när de avslöjade att de väntar tillökning. I samband med att TV4-profilen berättade om graviditeten ställde hon upp på en intervju med Mama.

Annons

Hon berättade då att de planerade att bli gravida, men att hon ändå blev överraskad. Hennes make förekom henne nämligen. Han sade till henne att hon var gravid innan hon visste det själv.

– Innan vi gjorde själva testet, så märkte han på mig att jag var gravid. Jag hade riktigt hormonhumör när jag tyckte att han andades för högt, och att han åt och smaskade för högt, han gjorde allting lite konstigt hela tiden tyckte jag! Då till slut sa han ”Nu är det någonting med dig, du är inte som brukar!” Jag förstod ingenting, berättade hon glatt för tidningen då.

Matilda Boza har blivit mamma – visar upp nyfödda sonen

Matilda Boza berättade även att hon var ”alldeles för nyfiken” för att låta bli att ta reda på barnets kön, så hon visste att det var en liten pojke som låg i magen.

Hon argumenterade också för det faktum att en graviditet och en förlossning innehåller ju så mycket överraskningar ändå, att hon kände en trygghet i att ta reda på de få faktorer hon kunde, däribland just barnets kön.

Nu låter Matilda meddela på Instagram att sonen äntligen är här, och att han ska tilldelas namnet Ben.

Stort grattis till hela den nya lilla familjen. Njut av bebisbubblan nu, Matilda!

Annons