Meghan Markle.
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brev
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry har sonen Archie sedan tidigare, och väntade ett litet syskon till sonen.

Men en morgon i juli gick allt fruktansvärt fel för Hollywood-stjärnan. När hon höll på att byta blöja på sonen kände hon en smärtsam kramp i magen, och förstod att något inte stod rätt till.

”Jag föll på golvet med honom i armarna och nynnande en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, den glada melodin var en skarp kontrast till min känsla av att något inte stämde. Jag visste, när jag höll om mitt förstfödda barn, att jag förlorade mitt andra”, skriver Meghan i New York Times.

Meghan körde snabbt till sjukhus, där prins Harry stöttade henne på plats, och de sörjde förlusten av sitt ofödda barn tillsammans.

”Timmar senare låg jag i en sjukhussäng och höll min mans hand. Jag kysste hans knogar, våta av båda våra tårar. Stirrande på de kalla vita väggarna. Jag försökte föreställa mig hur vi skulle läka”.

Meghan Markles stöd till andra som drabbats av missfall

Med sin text i New York Times vill Meghan belysa hur vanligt det är med missfall, och finnas som stöd för de som gått igenom samma sak, men som kanske tror att de är ensamma på grund av stigmat kring att prata om det.

”Att förlora ett barn innebär att man bär en nästan outhärdlig sorg, som många upplever men som få talar om. Med tanke på vår förlust upptäckte min man och jag att i ett rum med 100 kvinnor kommer 10 till 20 av dem att ha drabbats av missfall. Men trots denna smärtsamma häpnadsväckande gemensamhet förblir konversationen tabu, full av skam och av ensam sorg”, skriver Meghan.

Läs mer:

Prinsessornas modeskandaler – kritiserade klädvalen i kungahuset

Diana-intervju utreds efter skandal – prins Williams stöd

Diana ville gå tillbaka till Charles – vändningen före dödskraschen

Mest läst