Med bara tre månader kvar till det kungliga bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle den 19 maj har det brittiska hovet lagt in högsta växeln för bröllopsförberedelserna. Nyligen gick kungahuset ut med att vigseln kommer att ske kl. 12 (13 svensk tid) i St. George’s Chapel på Windsor Castle.

Nya uppgifter gör också gällande att den blivande prinshustrun redan valt sin brudklänningsdesigner och har haft sina första provningar.

– Meghan flög in sin nära vän och brudstylist Jessica Mulroney från Toronto till London och har haft en topphemlig provning på Kensington Palace med designern, berättar hovreportern Omid Scobie för Harper’s Bazaar.

Ett av Meghan Markles och prins Harrys officiella förlovningsporträtt. Foto: IBL/Brittiska hovet

Vem som får äran att designa hennes brudklänning är ännu inte känt, men Meghan uppges ha provat ett flertal olika klänningstyper för att hitta sin favorit. De flesta tippar på att hon väljer ett brittiskt modehus, men det är heller inte otänkbart att hon vill hedra sin bakgrund genom att satsa på en amerikansk eller kanadensisk brudklänningsdesigner.

Ett favorittippat alternativ är brittiska Erdem, vars kreationer Meghan Markle burit vid ett flertal tillfällen. Designern är en kunglig favorit som bland annat prinsessan Madeleine ofta bär, till exempel här och här. Även Stella McCartney är högt tippad som Meghan Markles designer.

Läs även: Meghan Markle kritiseras för den kontroversiella frisyren

Det kungliga bröllopet är dock inte Meghans första. Redan 2011 gifte hon sig första gången, med filmproducenten Trevor Engleson (paret skilde sig två år senare). Under bröllopet bar hon då en enkel, vit långklänning med bara axlar och ett guldskärp i midjan. Vid sitt kungliga bröllop förväntas hon dock bära något betydligt mer formellt.

Även i tv-serien Suits, där Meghan Markle medverkat i 7 år och gör sin sista säsong just nu, kommer hon att stå brud i vår, då Meghans karaktär Rachel Zane gifter sig. Här berättar hon för tidningen Hello! om jobbet med att välja en brudklänning till sin rollfigur (30 sekunder in i klippet):

Redan 2016 pratade Meghan Markle med Glamour om sin egen smak när det kommer till brudklänningar, kontra sin rollkaraktärs:

– Jag är betydligt mer avslappnad än Rachel, berättade hon, och förklarade att det visserligen är roligt att få klä upp sig i vackra kreationer på jobbet – men att hon väljer en mer sparsmakad stil privat.

– Min personliga stil – både till bröllop och annars – är väldigt nedtonad och avslappnad. Klassiskt och enkelt är min melodi, kanske med en modern twist. Jag personligen föredrar bröllopsklänningar som är originella eller diskret romantiska. Delphine Manivet och Christos Costarellos är två favoriter, för att de är unika och vackra. Och jag kommer alltid vara ett fan av Elie Saab. J. Mendel är också spektakulär, speciellt för mer strukturella designer, sa Meghan Markle till Glamour.

John F. Kennedy Jr. och Carolyn Bessette på omslaget av People efter sin bröllopsdag 1996. Foto: People

Hon fick också frågan vilken som är hennes favorit bland kändisarnas brudklänningar och svarade utan att tveka: Carolyn Bessette Kennedy.

Läs även:

Allt om bröllopet mellan Prins Harry och Meghan Markle

Inspireras av Meghan Markle – 3 färdiga looks!

7 starka anledningar att älska Meghan Markle