Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Meghan Markles nya projekt – samarbetar med Disney

13 jan, 2020 
AvAnna-Lena Pettersson
Meghan Markle har klivit ett steg bort från det brittiska kungahuset och nu satsar hon återigen på filmbranschen. Hon har nämligen skrivit på kontrakt för ett av världens största nöjesbolag för en roll i en film.
Annons

Det har bara gått några dagar sedan Meghan Markle och prins Harry på Instagram släppte den kungliga bomben att de kliver tillbaka och lämnar många av de officiella uppdragen. De skrev i samma inlägg att de tänkte bli mer självförsörjande och kunna ägna sig åt sin egen välgörenhetsorganisation.

Meghan Markle verkar redan ha hittat saker att fylla sin tid med. Enligt uppgifter till brittisk media har hon skrivit på ett kontrakt med Disney för att få göra röst till en karaktär i en film. Kontraktet för speakerjobbet för Disney skrevs på innan de kom ut med nyheten om att de kliver av från många kungliga uppdrag.

Hennes val av sysselsättning är inte så märklig eftersom hon redan innan hon klev in i det brittiska kungahuset var skådespelerska, bland annat i tv-serien Suits.

Vilket Disneyprojekt det handlar om är inte känt än och inte heller vilken karaktär det är. Chansen att hertiginnan av Sussex får bli en äkta Disneyprinsessa finns alltså fortfarande kvar.

Annons

Meghan skänker Disney-pengarna till välgörenhet

Att Meghan Markle är intresserad av välgörenhet är ingen nyhet. Hon och maken Harry grundade i somras sin egen välgörenhetsorganisation, The Foundation of The Duke and Dutchess of Sussex, och hon har tidigare jobbat med bland annat projekt som rör mental hälsa och olika kvinnoprojekt.

Jobbet verkar däremot inte vara ett steg mot den efterlängtade ekonomiska självständigheten eftersom Meghan Markle kommer att skänka pengarna hon annars skulle få in till välgörenhetsorganisationen Elephants Without Borders. Organisationen arbetar för att skydda vilda djur i allmänhet och elefanter i synnerhet, i Afrika. Bland annat har organisationen hem för föräldralösa elefantungar.

Att Meghan väljer att skänka pengarna till välgörenhet för djur är inte helt oväntat. I januari 2019 blev hon ambassadör för fyra olika välgörenhetsorganisationer varav en som arbetar med djurrättigheter.

Foto: TT

 

Läs mer: 

Annons