Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Mia Parnevik om familjens nära döden-upplevelse

16 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
FotografMattias ahlm/sveriges radio
Mia Parnevik
Nyligen var det dags för Mia Parnevik att agera sommarvärd i P1.
I sommarpratet minns hon tillbaka på en hemsk nära döden-upplevelse som hela familjen fick gå igenom.
– Var det här vi också skulle dö?, säger Mia.
Annons
5 saker om Mia Parnevik som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Mia Parnevik som du kanske inte visste

Denna gång var det tv-profilen Mia Parnevik som agerade sommarvärd i P1. I sommarpratet får vi bland annat följa skådespelardrömmar, Mias inställning till livet och det viktigaste av allt – hennes relation med maken Jesper Parnevik.

Efter första dejten föll paret pladask för varandra och Mia har stått vid Jespers sida genom hela hans väg till framgång som golfproffs, och följt med på alla hans tävlingar runt om i världen.

Idag har makarna barnen Penny, Peg, Phoenix och Philippa Parnevik tillsammans. Och det är inte bara Mia som har fått följa med på golfturneringar och bo på lyxhotell. Barnen har också varit med många gånger och i sommarpratet minns Mia tillbaka på en hemsk nära döden-upplevelse som hela familjen fick gå igenom.

Mia Parnevik om familjens otäcka upplevelse

Familjen var på den årliga golftävlingen på Oauhu, Hawaii och njöt av sin frukost på hotellet när de plötsligt fick ett varningsmeddelande på sina telefoner om att en inkommande missil var på väg mot ön. Några sekunder efter nyheten började paniken lysa i barnens ögon och alla runtomkring, berättar Mia.

Annons

– Det var ett sorl av förvirring och oro som steg i lokalen.Var det här vi också skulle dö? Tanken for panikartat och snabbt genom huvudet innan något helt annat tog över, säger hon.

Hon berättar att människor runtomkring frågade i panik om detta var på riktigt eller inte. Och helt plötsligt kom kocken ut och bekräftade allas rädslor – att varningen var på riktigt. Enligt honom var det tydligen överallt på nyheterna och alla radio-kanaler. Kocken tog sedan med alla i restaurangen inklusive Parnevik-familjen ned till ett skyddsrum i källaren och väl där inväntade alla vad som skulle ske härnäst med en skräck i blicken.

– Det var flera som saknades i skyddsrummet, de hade gått ned till stranden för att invänta sista ögonblicket där istället. Och nu grät nästan alla, en del skrek och vissa ringde sina familjer och sa hejdå, berättar Mia.

”En insikt i hur skört livet är”

En timme senare kom en kvinna med ett nytt uttalande från myndigheterna. Att varningen var ett falskt alarm. Man avslöjade att orsaken var en felaktig instruktion från en anställd under ett test av det nya katastrofsystemet. Och i systemet ingick ett push-meddelande till alla påslagna telefoner. Men även med de glada nyheterna kunde inte Mia eller familjen slappna av än.

– Än kunde vi inte slappna av. Det tar tid att slappna av när hela kroppen har förberett för sig på att dö. Vi fick in en insikt i hur skört livet är, avslutar hon historian med.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons