mia skäringer

hMia Skäringer, 43, har i sanning många strängar på sin lyra. Skådespelaren, komikern och författaren har synts i tv-succéer som Solsidan, Mia och Klara och Mia på Grötö. Hon har skrivit böckerna Avig Maria och Dyngkåt och hur helig som helst. I våras släpptes hennes enormt hyllade scenföreställning No More Fucks To Give på Netflix, och nu är det dags för nästa steg. I podcasten som hon har tillsammans med Anna Mannheimer berättar Skäringer att hon arbetar på ny musik.

Berättar för poddlyssnarna

Det är på parhästens fråga ”Hur har veckan varit?” som Mia Skäringer berättar:

– Den har varit intensiv. Jag har varit och galt och sjungit i studion. Jag håller på med ett litet projekt, ett litet musikprojekt.

– Är det ett hemligt projekt?, frågar Anna Mannheimer.

– Det är inte hemligt, det finns inte så mycket att säga om det. Vi får se när det kommer ut. Det är som… jag är väl kanske i åttonde, sjunde månaden nu. Barnet är där det är. Det finns ett kön på barnet, barnet kan suga på tummen och kissa i fostervattnet, men det är ändå några månader kvar innan det ska komma ut. Man ska inte springa före, säger Skäringer.

Mannheimer fyller i:

– Men kan man säga att nu vet vi att det blir ett barn?

– Det blir ett barn. Och ja, ett musikbarn blir det. Så det har jag gjort den här veckan, säger Skäringer.

Se Mia Skäringers hyllade cover

Mer än så avslöjar inte Mia i nuläget. På hennes Instagram story har hon lagt upp ett videoklipp från studiodagen och bland annat taggat in artisterna Moto Boy och Ane Brun, samt egna dottern Heli Skäringer. Kommer de medverka på något vis, tro?

De hundratusentals människor som har sett Mia Skäringers NMFTG-föreställning vet att hon har en sångröst. I showen framför Mia låtar som Bara få va mig själv av Laleh, Running Up That Hill (A Deal With God) av Kate Bush och Om du vill vara med mig av Melissa Horn.

Men Mias kärlek till musiken går mycket längre bak än så. Redan år 2010 framförde hon musiknummer på scen under turnén med föreställningen Dyngkåt och hur helig som helst. En musikvideo till låten Stygn finns fortfarande uppe på Youtube:

Och år 2015 klev Mia Skäringer upp på scenen i Lotta på Liseberg och framförde en hyllad tolkning av låten Hallelujah. I väntan på att Mia Skäringers nya ”musikbarn” ska komma ut kan du se den fina coverversionen här:

Foto: TT

Text: Jessica Rådne

LÄS MER:

Mia Skäringer om övergreppen: ”Många av oss är stora sår”

Mia Skäringer om kritiken mot #metoo: ”Jag står stadigt kvar ”

Kändisarna hyllar Mia Skäringers No More Fucks To Give

Mer läsning

Femina