Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Michael Jacksons yngsta son bytte namn – här är han i dag

10 jan, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Michael Jackson och Bigi.
Michael Jacksons yngsta son, Prince Michael Jackson II, blev känd som Blanket för hela världen.
Nu har han bytt namn!
Annons
TV: 5 saker om Paris Jackson som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Paris Jackson som du kanske inte visste

Det var 2002 som Michael Jackson höll ut sin nyfödda son från ett hotellfönster i Berlin. Bilderna på popstjärnan och sonen, vars ansikte var täckt av en filt, spreds över världen och den lilla pojken blev känd som ”Blanket”.

Han heter egentligen Prince Michael Jackson II och är den yngsta i syskonskaran som också består av storebrorsan Michael Joseph ”Prince” Jackson Jr. och systern Paris Jackson.

Jacksonsyskonen på filmpremiär 2012.
Jacksonsyskonen på filmpremiär 2012.

Yngsta sonens ord om Michael Jackson

Nu har lillebrorsan slutat att kalla sig för Blanket och använder istället Bigi. Anledningen till det, har han förklarat, är att kände sig mobbad.

Annons

Han har hållit sig från rampljuset så gott det går, men nyligen ställde han faktiskt upp på en intervju i Good morning Britain.

Det var i samband med FN:s klimatkonferens COP26 som Bigi ville använda sitt namn för att få världsledarna att agera i klimatfrågan. Intervjun ägde rum i Jackson-familjens hus Hayvenhurst.

– Det finns mycket coola grejer här. Det finns så mycket historia i det här huset och i studion här. Det var vad han brydde sig. Det är vad vi alla vill – att göra saker som folk kan uppskatta men också som gör en positiv skillnad i deras liv, säger han till Good morgning Britain och fortsätter prata om klimatfrågan:

– Jag tycker verkligen att det är viktigt att vi alla känner till det. Vi har mycket att jobba med, men vår generation vet hur viktigt det är.

Äldsta sonen om syskonrelationen

Förutom det medieframträdandet har Bigi hållit sig undan, men förra året pratade storebrorsan om syskonens relation.

Annons

– Nu har vi kommit till en punkt i våra liv där det inte riktigt känns som att det finns någon hierarki som ”jag är den äldre brodern” eller så. Det är mer att vi är alla syskon och vi är ungefär på samma nivå. Min syster har sina styrkor och min bror har sina styrkor. Så där jag inte är lika stark kompletterar de mig, sade ”Prince” Jackson då.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idagBrand logo
Se också: 7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag
Annons