Michael Nyqvists dotter
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
2:18

Efter reklamen: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

(2:18)

Slå på ljud

Den folkkära skådespelaren Michael Nyqvist gick bort 2017 i lungcancer. Han blev 56 år gammal. Efter sig lämnade han bland andra hustrun Catharina Nyqvist Ehrnrooth, 52, deras gemensamma son Arthur Nyqvist, 25, och Michaels dotter Ellen Nyqvist, 31, som han fick tillsammans med sitt ex, psykologen Pinita Rodriguez.

Michael Nyqvist med barnen

Michael Nyqvist med barnen Arthur och Ellen på säsongsöppningen av Gröna Lund i Stockholm, i april 2010.

Michael Nyqvist dotter Ellen väntar barn

Nu står det klart att äldsta dottern Ellen Nyqvist väntar barn, och hade pappa Michael varit i livet hade han stått i akt att bli morfar inom kort. Det är på sina sociala medier som dottern Ellen delar nyheten med orden: ”Ellen på smällen!”, samtidigt som hon delar med sig av en drös med bilder på sig själv där hon visar upp gravidmagen.

Intill bilderna har pappas skådespelarkollega Pernilla August, 64, kommenterat: ”Åååååå Ellen på smällen så fint och underbart! Grattis!”, hurrar hon.

Ellen Nyqvist ord om pappa Michael

Ett år efter Michael Nyqvists död anordnade hans familj den första prisutdelningen i en minnesfond grundad i hans namn, The Michael Nyqvist Foundation. Då mindes dottern Ellen Nyqvist tillbaka på sin framlidne far och gjorde klart att han var väldigt folkkär och älskad.

– Vi visste ju att han var omtyckt och hade många vänner, men hade inte förstått att det var så många andra som tyckte om honom. Det märks på graven, det är nya blommor där hela tiden. Det känns fint, sa Ellen till Aftonbladet 2018.

Catharina Nyqvist Ehrnrooth om sorgen 4 år efter maken Michaels död

Här är Michael Nyqvists dotter Ellen idag

Idag arbetar Ellen Nyqvist som designer, vilket framgår på hennes sociala medier. Hon har studerat produktdesign på Central Saint Martins College i London där hon tog examen 2017. Idag frilansar hon som designer och har bland annat varit scenograf och stylist för Hemtex reklamfilmer, enligt LinkedIn.

På jobbsajten framkommer även att hon även varit scenograf och designat dekoren för julkonserten Winter is Blue, med First aid kit, Amanda Bergman och Maja Francis på Södra Teatern i Stockholm 2019.

Ellen tillsammans med Catharina Nyqvist under Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm, 2022.

Ellen tillsammans med Catharina Nyqvist under Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm, 2022.

Så lever Michael Nyqvists barn Arthur och Ellen idag

Foto: TT/Instagram

Mest läst