michelle obama

USA:s tidigare First Lady Michelle Obama, 57, har två döttrar ihop med maken Barack, 59. Sasha som är 22 år studerar på Harvard University och 19-åriga Malia pluggar på University of Michigan. Båda två är utflugna men på grund av coronapandemin har de sedan ett år tillbaka bott hemma hos mamma och pappa i grannskapet Kalorama, Washington D.C. igen. Detta då deras universitetsområden fått stängas ned.

I en intervju med People berättat nu Michelle hur relationen till döttrarna har förändrats till följd av pandemin.

Stärkt relationerna till barnen

– Våra flickor skulle ha lämnat boet nu. På ett sätt firade jag att de var ute och skapade sina egna liv samt gav mig känslomässigt rum att släppa taget. Men, de är tillbaka!, säger Michelle till tidningen.

familjen obama

Familjen Obama under tiden i Vita huset.

Hon förklarar att de därför passat på att kompensera för sådant som inte tidigare hunnits med.

– Det har betytt allt för oss och jag tror att dessa stunder har gjort att våra relationer till våra barn vuxit sig starkare, säger hon och syftar på sig och maken Barack.

Michelle säger att hon brukar tjuvlyssna på hur flickorna interagerar i sina onlineklasser, och att det är en ny sida som hon inte tidigare sett hos dem – vilket hon uppskattar.

Andra regler i hushållet än tidigare

Hur är det då att ha två vuxna döttrar boende hos sig igen? Michelle menar att de regler som hon och maken Barack tidigare haft i hushållet mjukats upp.

– De flyttade inte hem med samma typ av regler som tidigare eftersom att jag inte ville försumma deras självständighet. De kom hem som unga kvinnor och våra konversationer är mer på en jämnårigs nivå än på en mor-dotter-nivå.

Döttrarna tar ändå sitt hushållsansvar, menar Michelle. De gillar att laga mat och hjälper gärna till i köket vid sidan om studierna eftersom de älskar om att ”skapa och experimentera”.

Källa: People

Foto: TT

LÄS MER:

Malia Obama blir manusförfattare för ny serie baserad på Beyoncé

Meghan Markle – och 40 andra kändisar som fyller jämnt 2021

10 introverta kändisar som kan lära oss en hel del om framgång

Mer läsning

Femina