Mikael Sandström Lotta Engberg

TT
Det här är Doktor Mikael Sandström
1:25

Efter reklamen: Det här är Doktor Mikael Sandström

(1:25)

Slå på ljud

Programledaren och artisten Lotta Engberg, 60, och läkaren, underhållaren och numera även författaren Mikael Sandström, 64, har varit ett par i närmare tre år.

I dag bor de ihop utanför Göteborg och kärleken verkar av allt att döma fortsätta frodas.

Lotta Engbergs stöd till Mikael Sandström under skrivandet

I mars ges Mikael Sandströms första bok Sånt är livet ut. I den berättar han lättförståeliga historier från hans läkarliv. Tanken är att den ska rikta sig till personer utan någon stor medicinsk kunskap.

Och då passar det utmärkt att ha Lotta Engberg vid sin sida. Hon har nämligen hjälpt honom att formulera sig så att alla kan förstå, oavsett utbildning.

Den 10 mars i år debuterar Mikael Sandström som författare.

Den 10 mars i år debuterar Mikael Sandström som författare.

TT

– Hon har ju ingen sjukvårdsutbildning. Hennes ena dotter är ju specialistsjuksköterska inom intensivvård och hennes andra dotter är läkare och gynläkare då. Så vi tre kan en hel del men jag vänder mig till inte till sjukvårdsmänniskor för det är vanliga människor jag skriver för, säger Mikael Sandström till Hänt.

Sandström om Engbergs barn: “Väldigt sympatiska”

I intervjun berättar doktor Mikael att han och Lotta Engbergs döttrar, Amanda och Malin, klickar på många plan.

– De är väldigt sympatiska personer kan jag säga. De är väldigt intensiva och väldigt olika. De är också väldigt jordnära, lättpratade personer, säger han till nöjessajten.

Börje Salmings meddelande till dottern Bianca: “Är sparade”

Mikael Sandström har själv två barn: Marcus och Mimmi. Under intervjun med nöjessajten berättar han att deras barn har träffats, men att avståndet gör att de inte umgås så ofta.

– Mina barn bor ju i Nyköping och Malmö så det är långt. Lottas barn bor ju i Skövde och Kungsbacka. Men de har träffats, säger han.

Så får Måns Zelmerlöw ihop karriären och familjelivet: “Ett pusslande”

Lotta och Mikael är också mor- och farföräldrar. I en tidigare intervju med nöjessajten har Sandström berättat om hur han och Engberg mer än gärna tar hand om sina barnbarn.

– Det bästa är att deras föräldrar får lite avlastning. Den här småbarnstiden, jag har fyra barnbarn som är ett, två, tre och fyra år och de river och sliter i allting. Så då hjälper vi till med praktiska saker och så där, man ser hur småbarnstiden tär på människor, säger han till Hänt.

Foto: TT

Mest läst