Det var i slutet av sommaren som Mikael Sandström och Lotta Engberg bekräftade att de var ett par. Efter flera månader av offentligt flirtande i framför allt kvällstidningarna och i tv, avslöjade paret att de hade träffats under sommaren och ätit middag tillsammans. Känslor hade uppstått, träffarna blev fler och i ett sms till Aftonbladet skrev Lotta Engberg:

”Är mer än hellre Mikaels tjej. Finare kille får man leta efter”.

Då blir Doktor Mikael och Lotta Engberg sambos

Sedan dess har relationen fördjupats ytterligare. Trots att de båda har hektiska jobb och trots att coronapandemin har försvårat möjligheterna att besöka varandra, har de båda gjort tid för varandra i sina scheman. Efter att ha träffats hos Mikael i Hallstahammar och hos Lotta i Göteborg, har ”Soldoktorn” berättat att han helst inte vill ha ett distansförhållande och att det därför inte är helt otroligt att paret flyttar ihop småningom.

– Vi får nog börja med det som förenar oss istället för att börja leta problem. Nu är allt så konstigt också, men om vi är tillsammans om två år så tror jag vi bor ihop, sa han i början av september.

Lotta Engberg och Mikael Sandström på Kristallengalan 2020.

Foto: Olle Sporrong/Expressen/TT

Och för kärlekens skull kan han tänka sig att flytta.

– Det skulle jag kunna göra om det är lösningen. Än så länge behöver jag inte ta ställning till det, men jag är absolut flyttbar och har ingen mer än mig själv att ta hänsyn till.

Kärlekssemestern i Spanien

Nu har paret tagit ytterligare ett steg i relationen och befinner sig på kärlekssemester i Spanien. På Instagram syns paret äta middag på en varm uteservering. Till Aftonbladet säger Mikael Sandström att paret har varit i landet en vecka och att de snart åker hem igen.

”Hösten ser rätt busy ut för oss båda så vi passade på med en liten semester så här innan allt drar igång. En helt okänd mycket romantisk by i nordöstra Katalonien”, skrev han i ett sms till tidningen.

Lotta Engberg och Mikael Sandström har varit tillsammans i tre månader.

Foto: Karin Törnblom/TT

När Aftonbladets reporter når honom per telefon, berättar han att det här är parets första utlandssemester tillsammans.

– Vi har mycket att pyssla med så det passade bra i tiden och därför tog vi en liten semester, säger han till tidningen.

På frågan om de inte framför allt pysslar om varandra, svarar ”Soldoktorn” så här:

– Haha! Vi pysslar med varandra. Vi kom hit för en vecka sedan. Vi åker hem imorgon. Det har verkligen varit fint och mysigt.

Glada kommentarer från följarna

Mikael Sandström berättar att paret har gått flera mil om dagen under sin semester. De har också hunnit bolla idéer inför Mikael Sandströms egen show som har premiär i TV4 i höst. Mikael Sandström berättar vidare för tidningen att han och Lotta har varit ett par i tre månader nu och att de ”absolut” är kära och lyckliga.

På Instagram har Mikael Sandströms inlägg från Spanien fått mängder av glada kommentarer. Bland annat har Malin Watson, Mikael Sandströms danspartner från Let's dance, kommenterat:

”Åh, ser underbart ut! Sååå glad för er skull! Världens Finaste Par är ni! Massor av kramar från Skärgården!”.

Läs mer:

Annica, 70, skulle vräkas – tog sitt liv

Madeleines budgetkappa är tillbaka i butik – här hittar du den

Sommaren 85 – här är prylarna och kläderna vi aldrig vill ha tillbaka

Utvald läsning

Femina