Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mikaela Laurén, 45, har blivit mamma för första gången: ”Surrealistiskt”

30 jun, 2021 
AvLinus Brännström
FotografTT
Boxaren Mikaela Laurén, 45, har till slut fått sitt efterlängtade barn – efter flera års kamp. Hon och maken fick till slut hjälp i Ryssland.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

Idrottsstjärnan Mikaela Laurén och maken Peder Södersteen har längtat efter barn i flera år. Nu är parets dotter äntligen här – i ett känslofyllt inlägg på Instagram under tisdagen berättar Mikaela att förlossningen tog 34 timmar.

Mikaela Laurén tog hjälpt av en rysk fertilitetsklinik för att bli gravid.

"Det var det tuffaste och jobbigaste jag gjort, men så värt det och vi är stormförälskade", skriver hon i inlägget.

För Aftonbladet utvecklar Mikaela Laurén sina känslor inför den nyfödda dottern:

– Det är en översvallande kärlek och det känns helt surrealistiskt och man tror inte det är sant. Vi är verkligen jättelyckliga. Men det var en jobbig förlossning som tog många, många timmar. Hon låg lite snett och lite upp och ner när hon skulle komma ut, så det var väldigt tufft. Jag har inte sovit på två dygn, säger hon till tidningen på telefon från Södersjukhusets BB i Stockholm.

Annons

– Nu mår vi bra, men vi är väldigt trötta. Men det är det ju värt och hon mår också bra. Hon är så lugn och fin och helt otroligt söt. Vi blir kvar här någon dag för att få lite hjälp så att allt funkar. Men hon har redan tagit tutte vilket känns jätteskönt.

"Hoppas det inte kommer att förstöra mitt liv"

Mikaela Laurén har i flera intervjuer berättat om kampen för att bli mamma efter 40.

– Jag hoppas att det inte kommer att förstöra mitt liv om jag inte kan få barn. Nu har jag fortfarande hoppet. Funkar det inte, då kanske man blir helt knäckt. Det vet jag inte, sa hon till Expressen 2018.

Mikaela Laurén och Peder Södersteen har längtat efter barn i flera år.

Mikaela, som nu är 45 år, frös in ägg när hon var 40 och hon och Peder började försöka få barn när hon avslutade sin proffsboxningskarriär. Men i en intervju med Mama har hon berättat att inget av äggen ledde till graviditet.

Annons

Paret bestämde sig då för att ta hjälp av en fertilitetsklinik i Sankt Petersburg i Ryssland.

"Kändes självklart att åka till Ryssland"

– Jag var för gammal för att göra ännu ett äggutplock i Sverige och hörde att Olga-kliniken hade bra rykte. Dom var superengagerade och jag kände direkt en trygghet och förtroende för dom, så det kändes självklart att åka till Ryssland och få deras hjälp, har Mikaela Laurén berättat för Mama.

– Jag tog kontakt med dem i november 2019 och var där första gången i januari 2020. Jag hann med tre besök under 2020 och i oktober blev jag gravid på första isättningen.

Annons