Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Minns du skådisarna i Bridget Jones dagbok? Så ser de ut i dag

02 mar, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
I början av 2000-talet var Bridget Jones namnet på allas läppar – men vad gör hon och resten av skådisarna i dag? Se här!
Annons
Skådisarna som försvann från rampljusetBrand logo
Skådisarna som försvann från rampljuset

När den brittiska komedin Bridget Jones dagbok hade premiär 2001 blev succén snabbt ett faktum – och än i dag är filmen en favorit hos många.

Berättelsen är baserad på Helen Fieldings dagboksroman med samma namn, och kretsar kring Bridget Jones – en kvinna i trettioårsåldern som är mer eller mindre besatt av att hitta den stora kärleken. När Daniel Cleaver och Mark Darcy kommer in i hennes liv får hon upp hoppet, men sagan slutar givetvis inte så som hon först hoppats…

Efter Bridget Jones dagbok kom uppföljaren På spaning med Bridget Jones, och därefter släpptes den tredje och sista filmen Bridget Jones's baby.

Så, vad gör de forna skådisarna i dag? Och hur ser de egentligen ut? Kolla nedan:

Bridget Jones – Renée Zellweger

Renée Zellwegers stora genombrott kom i rollen som Bridget Jones, men filmdebut gjorde hon redan 1992 i actiondramat A taste for killing. Ett av Renée Zellwegers senaste projekt var miniserien What/If och den biografiska dramafilmen Judy.

Annons

I dag är Renée Zellweger 52 år.

Mark Darcy ­– Colin Firth

Colin Firth har under sin karriär erhållit flera priser, bland annat en Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen The king's speech. 2020 spelade han rollen som Sam i det romantiska dramat Supernova och i år är han bland annat aktuell i Mothering sunday med Olivia Colman.

I år fyller Colin Firth 61 år.

Daniel Cleaver – Hugh Grant

Hugh Grant fick sitt stora genombrott i den romantiska komedifilmen Fyra bröllop och en begravning. Därefter har han synts i Notting Hill, Bridget Jones dagbok och Love actually. Ett av Hugh Grants senaste uppdrag var i den uppmärksammade serien The undoing.

Annons

Även Hugh Grant fyller 61 år 2021.

Pamela Jones – Gemma Jones

I Bridget Jones dagbok spelar Gemma Jones rollen som Bridgets mamma. Skådespelardebut gjorde hon på 1960-talet, och sedan dess har hon bland annat synts i flera Harry Potter-filmer. I år är hon aktuell i tv-serien Finding Alice.

Gemma Jones är 78 år gammal.

Colin Jones – Jim Broadbent

Jim Broadbent spelar rollen som Bridget Jones pappa. Filmdebut gjorde han 1978 i en liten roll i Skriket, och därefter har han bland annat spelat i de hyllade produktionerna Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet, Harry Potter och Game of Thrones.

Annons

I år fyller Jim Broadbent 72 år.

Shazzer – Sally Phillips

Bridget Jones vän Shazzer spelas av den brittiska skådespelaren Sally Phillips. Förutom Bridget Jones-trilogin har hon bland annat synts i komediserien Tourist Trap och långfilmen The Rizen: Possession. Därtill har Sally spelat rollen som Finlands statsminister "Minna Häkkinen" i tv-serien Veep.

Sally Phillips är 51 år.

Tom – James Callis

Även James Callis är vän till Bridget Jones. Filmdebut gjorde han 1996 i tv-serien Murder Most Horrid, och sedan dess har han synts i en rad andra produktioner. Däribland Kommissarie Banks, Blood & Treasure och MacGyver.

Annons

2021 fyller James Callis 50 år.

Jude – Shirley Henderson

Bridget Jones tredje vän heter Jude och spelas av Shirley Henderson. För den yngre målgruppen är hon mest känd som Myrtle i Harry Potter-filmerna, men hon har även medverkat i filmer som Trainspotting och Marie Antoinette. Ett av Shirley Hendersons senaste projekt var som skådis i thrillerserien The Nest.

Senare i år fyller Shirley Henderson 56 år.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons