Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Miss Li räddade livet på sin pappa – höll på att dö själv

05 feb, 2021 
Artisten Miss Li har alltid sett upp till sin pappa, som jobbat som ambulansförare.
Men när familjen var på semester var det hon som fick försöka rädda livet på honom när de båda hamnade i livsfara.
– Att se min hjälte kämpa för livet och försöka få tag på honom, det var ren panik. Jag kan fortfarande få hugg i magen när jag tänker på det, säger hon i SVT:s Carina Bergfeldt.
Annons
5 saker du inte visste om Carina BergfeldtBrand logo
5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt

Som barn brukade artisten Miss Li stolt spana efter ambulansen, som hennes pappa körde, och var väldigt stolt över sin hjälte som räddade livet på andra.

Men när familjen var på semester var det i stället han som hamnade i livsfara, och dottern som försökte rädda hans liv.

–Det var vid ett tillfälle när jag, min mamma och min pappa var på semester, och jag älskade att hoppa i vågor, jag var kanske 11-12 år och det var det roligaste jag visste. Pappa följde alltid med mig ut, och tyckte det var roligt. Men det var så otroligt höga vågor, så vi gled bara längre och längre ut, och till slut tappade vi fotfästet, vi fick inte tag i marken, berättar hon i SVT:s pratshow Carina Bergfeldt.

Miss Lis kamp för sin pappas liv: ”Ren panik”

Artisten kämpade för att få in sin pappa mot land igen – men han var rädd för att dra med sig dottern under vattenytan, och kämpade emot.

– Jag försökte få in pappa för jag märkte att han kämpade väldigt mycket, han kom ut mycket längre än jag kom. Han har ju räddat liv hela sitt, så han visste att ”om jag får panik nu så kommer jag dra ner min dotter i vattnet”, så han tog bort mina händer, han var rädd att han skulle dra ner mig ner i djupet, säger Miss Li.

Annons

Än i dag får artisten ångest när hon tänker på hur nära det var att hennes pappa drunknade där i vågorna – men som tur var gick allt bra.

Att se min hjälte kämpa för livet och försöka få tag på honom, det var ren panik. Jag kan fortfarande få hugg i magen när jag tänker på det. Jag tror det var väldigt nära att han åkte med ut där. På något sätt fick vi tag i varandra, och fick fotfäste och kunde ta oss in. Sen var det röd flagg längs hela stranden efter det.

Läs mer:

Annons