Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Modellens hjärtskärande brev efter förlorade barnet

28 okt, 2020 
Chrissy Teigen och artistmaken John Legend hade nyligen gått ut med att de väntade sitt tredje barn, när Teigen drabbades av missfall i vecka 20.
Nu öppnar modellen upp i ett personligt brev om den svåra sorgen efter att ha förlorat sin son, som de hade hunnit döpa till Jack.
"Han skulle inte överleva detta, och om det fortsatte längre skulle kanske inte jag det heller", skriver hon.
Annons
Chrissy Teigen och John Legends kärlekshistoriaBrand logo
Chrissy Teigen och John Legends kärlekshistoria

Modellen Chrissy Teigen, 34, och artisten John Legend hade gått ut med att de väntade sitt tredje barn, när Teigen visade upp gravidmagen i en av Legends musikvideor. Men kort därpå drabbades graviditeten av komplikationer, och den första oktober berättade modellen att bebisen i magen inte hade överlevt.

Sedan dess har hon och familjen hållit låg profil på sociala medier, och John Legend har hyllat sin frus styrka under ett liveframträdande.

Nu har Teigen valt att berätta vad det var som hände, i ett långt och personligt brev, som hon sedan publicerat på sina sociala medier.

"Meddelandet har strömmat in och alla har blivit lästa av våra egna tårade ögon. Sociala medier-meddelanden från främlingar har upptagit mina dagar, där många har börjat med 'du kommer antagligen inte läsa det här men...'. Jag kan lova er att det gjorde jag", skriver Chrissy Teigen i början.

Får snabbt veta att något är fel

Hon berättar att det ganska tidigt stod klart att det var en graviditet med komplikationer, där hon blödde regelbundet. Teigen fick veta att moderkakan inte satt fast ordentligt, och genom att ta till sängvila hoppades hon kunna behålla bebisen i magen fram till vecka 28, då han skulle haft en chans att överleva utanför magen, om än i kuvös.

Annons

Men vid 20 veckor började hon blöda mer, och tvingades åka in akut till sjukhuset.

"Nivån på vätskan runt Jack var väldigt låg, han kunde knappt flyta runt. Ibland kunde jag svära att den var så låg att jag kunde ligga på rygg och känna hans armar och ben från utifrån min mage", skriver Teigen.

Hon fortsätter:

"Efter ett par nätter på sjukhuset, sa min läkare exakt vad jag visste väntade mig – det var dags att ta farväl. Han skulle inte överleva detta, och om det fortsatte längre skulle kanske inte jag det heller".

I samband med att paret berättade att sonen, som de döpt till Jack, gått förlorad, publicerade de oerhört nakna och råa bilder, där Teigen sitter och gråter i sjukhussängen. Modellen förklarar att det var viktigt för henne att ha bilder från tillfället, och att det här är något hon vill minnas lika mycket som när hon gick nerför altargången på sin bröllopsdag.

"De här bilderna är för de som behöver dem. Inga andras åsikter spelar någon roll för mig", skriver Teigen.

Annons

Teigen berättar om döda sonen för sina barn

Hon berättar hur Jacks aska kommer läggas till ro vid ett träd som först var planerat att vara i hans barnrum, men som nu ska planteras i trädgården.

Under den hemska tiden har Chrissy hittat tröst i sina två barn, fyraåriga Luna och tvååriga Miles.

"Jack kommer alltid vara älskad, och för våra barn kommer vi förklara att han finns i vinden och träden och fjärilarna de ser. Tack till varenda en av er som har tänkt på oss eller gått så långt att ni skickat er kärlek och berättelser", avslutar hon i meddelandet.

Läs mer:

Annons