Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nanne Grönvall om oron över cancern – åren efter sjukdomsbeskedet

03 jun, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Nanne Grönvall om oron över cancern – åren efter sjukdomsbeskedet
2006 drabbades Nanne Grönvall av bröstcancer. Tio år senare blev hon friskförklarad. Nu berättar artisten hur hon lever idag.
Annons
Nanne Grönvall - 5 saker du inte visste om artistenBrand logo
Nanne Grönvall - 5 saker du inte visste om artisten

Det som Nanne Grönvall trodde var en broskknöl visade sig vara bröstcancer. År 2006 fick artisten sjukdomsbeskedet. Hon opererade då bort en bit av ena bröstet och genomgick en strålbehandling.

Tio år efter sjukdomsbeskedet drabbades hon av utmattningssyndrom och sjukskrev sig i månader, något hon valde att gå ut och berätta öppet om eftersom att flera då misstänkte att hon drabbats av cancer igen. Men så var inte fallet.

– Ingenting fungerade i kroppen, jag har aldrig varit så sjuk som jag blev då. Jag var helt borta från jobb i ett år och det kommer att ta många år att läka. Jag kommer aldrig bli hundra, kroppen och framför allt hjärnan får sig en smäll efter en så här allvarlig utmattningskollaps, berättade hon i en intervju med Expressen.

Annons

Nanne Grönvalls liv efter cancern

I en ny intervju med Aftonbladet berättar hon hur hon lever idag.

– Det tog tio år att bli friskförklarad. Jag åt mediciner i fem år för att ta bort alla hormoner i kroppen eftersom den här cancern var hormonberoende. Sedan var det ytterligare fem år med kontroller. Det är därför jag försöker ta tillvara på livet för jag vet hur jävla fort det kan gå, säger hon till Aftonbladet. Hon fortsätter:

– Jag trodde jag skulle kolla en broskknöl, men på mindre än en minut förstod jag att jag hade cancer och allt omkullkastades. Det blev ett helt annat liv och prioritering och ovisshet. Det tog två månader att få reda på om cancern hade spridit sig, det var många tankar som for genom huvudet.

”Jag försöker att inte oroa mig”

Idag försöker hon att inte tänka på cancern, men det är svårt att koppla bort det helt.

– Det sitter i bakhuvudet, men jag försöker att inte oroa mig för det. Eftersom jag har haft cancer så är det fantastiskt att få möjligheten att åldras. Jag känner en enorm tacksamhet för det.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons