Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

New Yorkbon Jonas 5 bästa New York-tips!

14 feb, 2017 
AvNadja Jönsson
Skånska Femina-fotografen Jonas Gustavsson reser världen runt till de stora modemetropolerna – men har sin bas i New York. Här bjuder han på fem personliga tips från staden.
Annons
Jonas-Gustavssons-New-York
Foto: Jonas Gustavsson/Jonas_snapsalot (instagram)

Han åkte till New York för 25 år sedan med ett ofantligt intresse för fotografi. En fotoutbildning ledde till ett assistentjobb som ledde vidare till ett uppdrag på de stora modevisningarna. Och på den vägen är det…

Jonas-Gustavssonx342

I dag plåtar Jonas Gustavsson för Femina, Vogue, Washington Post, Tom Ford och många fler. Men det är New York som är hemma – och om du reser dit kan stöta på honom på de här smultronställena:

BÄSTA FIKAN: Klassiska wienerkaféet Café Sabarsky, som ligger inne på Neue Galerie (5th Avenue), på lagom promenadavstånd från min lägenhet. Efteråt passar det bra att jobba av kalorierna under en runda på galleriet och på Metropolitan Museum.

Annons

SPÄNNANDE INREDNING: A&G Merch (6th Street) är en av många kul butiker i Williamsburg.

FAMILJERESTAURANG: Otto Pizzeria (5th Avenue) vid Washington Square Park, superb mat och skön atmosfär.

ROLIG MODEBUTIK: Jag rekommenderar alltid Opening Ceremony (35 Howard Street). Men om man som jag är två meter lång och kräver lite extra så satsar man på Rochester Big & Tall (6th Avenue), oslagbart mode för långa män.

KUL GALLERI: David Zwirner (19th Street) och Cheim and Read (25th Street), båda i Chelsea.

Missa inte härliga glimtar från hans arbete, just nu på Feminas Instagramkonto @feminasverige där han just nu plåtar alla de stora internationella modeveckorna för vår räkning – annars instagrammar han under namnet @jonas_snapsalot.

PS! Mer av Jonas Gustavsson möter du i en stor, spännande intervju i FEMINA nr 03/2017!

AV KATARINA DANIELSSON

FOTO JONAS GUSTAVSSON STUDIO

Annons