Idol 2020 är i full gång och ikväll är det dags för den första fredagsfinalen. Deltagarna ska då få visa vad de går för i förhoppningen att imponera på både tittarna och juryn, som precis som tidigare år består av Anders Bagge, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Nikki Amini.

Den här säsongen av Idol har blivit rejält annorlunda med anledning av den rådande coronapandemin. Auditions har skett digitalt och TV4 har gjort en hel del förändringar för att dra ner på onödiga resor samt fysisk närkontakt. Trots detta har pandemin lyckats hitta sin väg in i produktionen.

Tittarnas kritik mot TV4:s agerande

Det var under tisdagen som programledaren Pär Lernström, 40, meddelade att deltagaren Caspar Camitz, 25, har blivit sjuk. Han hade då testas för corona och ett par timmar senare visade provsvaren att Idol-profilen har drabbats av viruset.

Caspar kommer inte att medverka i kvällens direktsändning av Idol, men förhoppningen är att han kommer tillbaka till tävlingen redan nästa vecka. I veckan har skarp kritik riktats mot TV4:s beslut om Caspar samt hur de har förhållit sig till pandemin under inspelningen av det folkkära programmet.

”Idol är ett enda stort kramkalas. Handslag, står nära varandra…”, skriver en person i kommentarsfältet på Idols Instagram-konto.

Uppgifter om kaos i Idol-produktionen

Under fredagsmorgonen, bara timmar innan den första fredagsfinalen går av stapeln, kommer Aftonbladet med uppgifter om att flera Idol-deltagare har smittats av corona. Deltagarna ska ha blivit tvingade att hålla sig isolerade på sina hotellrum och enligt en källa har ett krismöte ägt rum.

– Det är totalt kaos nu, säger en källa med god insyn till Aftonbladet.

Tidningen skriver även att stora ändringar kommer att göras inför kvällens direktsändning och det kan bli så att de tävlande får förinspela sina framträdanden. TV4 har dock inte bekräftat dessa uppgifter.

Nikki Aminis skarpa kritik mot TV4

Samtidigt som dessa uppgifter avslöjas väljer Idol-jurymedlemmen Nikki Amini att uttala sig om situationen i en intervju med NRJ morgon.

– Jag kan någonstans känna att det är någon som har tabbat sig. Jag tycker att det här är klantigt. Deltagarna borde ha satts i karantän och de borde ha isolerats, säger Nikki och fortsätter sedan:

– Jag är faktiskt förvånad att TV4 har tappat den här bollen. Det hade behövts hanterat på ett annat sätt.

Nikki Amini väljer att inte kommentera hur kvällens fredagsfinal kommer att bli.

Vår systersajt Hänt har utan framgång sökt TV4 för en kommentar.

Läs mer:

Sommaren 85 – här är prylarna och kläderna vi aldrig vill ha tillbaka

Lotta Engbergs döttrar har vuxit upp – så ser de ut i dag!

Bilden på Greta Thunberg som liten – får följarna att reagera