Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nikkie de Jager svarar på kritiken om sin längd: Vägrar sluta ha klackar

22 maj, 2021 
Nikkie de Jager i Eurovision song contest.
Eurovision song contest-programledaren Nikkie de Jager utpressades att komma ut som transperson förra året – men nu vägrar hon dölja sig själv mer.
Med sina 190 centimeter har många kommenterat på att hon är längre än de andra programledarna, något hon nu ger svar på tal på.
– Av allt man kan göra så kan jag inte göra någonting åt min längd. Och jag kommer inte att sluta använda klackar, säger Nikkie de Jager på presskonferensen.
Annons
Så har det gått för Sverige i EurovisionBrand logo
Så har det gått för Sverige i Eurovision

Av de fyra programledarna för Eurovision song contest är det helt klart Nikkie de Jager som har fått mest uppmärksamhet. Som världskänd youtuber och sminkinfluencer har hon miljontals fans världen över, och när hon i början av 2020 kom ut som transperson efter att ha utpressats, så intervjuades hon hos Ellen DeGeneres och blev en världsnyhet.

Efter att ha programlett de två seminfinalerna har Nikkie fått många kommentarer och gliringar om sin längd, och att hon är så mycket längre än de andra programledarna. Med sina 190 centimeter plus klackar så är programledaren markant mycket längre än sina kolleger – något hon vägrar skämmas för.

I en presskonferens i Rotterdam frågar Aftonbladet programledaren om alla kommentarer hon har fått.

Annons

– Jag har sett många Twitterinlägg om att ”hon är så lång”, som om det vore något negativt. Av allt man kan göra så kan jag inte göra någonting åt min längd. Och jag kommer inte att sluta använda klackar. Vi har ju sett showen nu och jag tycker att vi ser ut som ett trevligt litet torn ihop, säger Nikkie de Jager.

Nikkie de Jager påbörjade hormonbehandling för längden

I sin video där hon kommer ut som transperson – ”I'm coming out” – så förklarar hon att hon påbörjade sin hormonbehandling som 14-åring just för att hon var så lång, och inte ville bli ännu längre.

– Jag fick min hormonbehandling för att jag är en lång jävel, säger hon i videon, som har setts över 37 miljoner gånger.

Under Eurovision song contest har Nikkie de Jager valt att ha kläder som är en blinkning till transflaggan, som är rosa, blå och vit. I den andra semifinalen hade hennes klänning just de färgerna.

– Varje klänning jag bär har med en blinkning till transflaggan. I den första klänningen fanns färgerna i paljetterna på mitt ben, den jag bär i morgon är helt i transflaggans färger och på finalklänningen har jag en liten paljettflagga av transflaggan, berättade hon på onsdagen.

Annons