Nollor och nördar – det här gör skådespelarna från serien i dag.

I Nollor och nördar fick tittarna följa en grupp nördiga men coola tonåringar som tog sig igenom high school under 1980-talet. Trots att serien endast sändes mellan 1999 och 2000 har den fått kultstatus och flera av skådespelarna från serien är i dag bland Hollywoods skådespelarelit.

Det här gör skådespelarna från den framgångsrika serien i dag!

Linda Cardellini

Linda Cardellini spelade Lindsay Weir i serien, en smart så kallad “mathlete” som är en i gänget. Än i dag går karriären strålande. Under 2000-talet knep hon roller i klassikern ER och en återkommande roll i succéserien Mad Men. Hon medverkade även i filmerna om Scooby-Doo, där hon spelade Velma, och hade även nyligen en roll i Oscarsbelönade filmen Green Book. Just nu kan man även se henne i Netflix-serien Dead To Me.

Busy Philipps

Busy Philipps spelade den brutalt ärliga Kim Kelly, som retade Lindsay i serien. Även Philipps har haft en framgångsrik karriär sedan seriens slut och har haft en egen show, Busy Tonight. Mest känd är hon förmodligen för sina roller i serierna Dawson’s Creek och Cougar Town. Hon har också spelat i filmer som Maid of Honor och He’s Just Not That Into You.

John Francis Daley

John Francis Daley spelade Sam Weir, en av nördarna i gänget och Lindsays lillebror. Även han har fortsatt att spela in serier och filmer, framförallt i serien Bones där han spelade Dr. Lance Sweets mellan 2007 till 2014. I övrigt har han mestadels hållit sig bakom kameran då han har skrivit manus till filmen Horrible Bosses och Spiderman: Homecoming.

Seth Rogen

Seth Rogen spelade sarkastiska Ken Miller som hatade musikgenren disco mest av allt. I dag är han en av Hollywoods mest populära skådespelare och producenter. Efter serien medverkade han först i filmer som Anchorman, Knocked Up och Funny People. Han har också spelat i, och skrivit manus, till filmer som Pineapple Express, Superbad och This Is the End. Nyligen hördes han även i rollen som Pumba i nyversionen av Lejonkungen.

Becky Ann Baker

Becky Ann Baker spelar Jean Weir i serien – Sam and Lindsay’s tålmodiga mamma. Innan rollen hade hon haft roller i pjäser som A Streetcar Named Desire och June Moon, och efter det att serien sändes har hon spelat Hannah Horvaths mamma i HBO-serien Girls. Hon medverkade även i den andra säsongen av Big Little Lies.

Samm Levine

Samm Levine spelade den självsäkra nörden i gänget, Neal Schweiber. Han var även kär i Lindsay, Sams storasyster. Under tidiga 2000-talet var han med i filmer som Wet Hot American Summer och Not Another Teen Movie, och har sedan dess medverkat i en hel del serier och kortfilmer. Nyligen spelade han även i filmer som Adverse och Immortal.

James Franco

James Franco spelade badboyen Daniel Desorio i serien, som hade ett av- och påförhållande med Kim, Busy Philipps karaktär. Franco har haft stora framgångar efter serien och medverkat i filmer som James Dean, The Interview, 127 Timmar och Pineapple Express. På senare tid har han dock varit inblandad i en hel del skandaler. Bland annat har två kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier i en stämningsansökan.

Händelserna ska ha inträffat på James Francos skådespelarutbildning Studio 4 i Los Angeles och New York. Det är inte heller första gången Franco anklagas för liknande händelser – år 2018 anklagades han även av fem kvinnor för att ha tvingat dem till sexuella handlingar och pressat dem att vara nakna inför kameran.

Jason Segel

Jason Segel spelar Nick Andopolis i serien – en slacker vars högsta dröm är att spela trummor i ett band. Sedan serien sändes har han medverkat i suçcéserien How I Met Your Mother där han spelar advokaten Marshall Eriksen. Han har även haft roller i filmer som Forgetting Sarah Marshall, I Love You, Man, The Five Year Engagement, The Muppets och Sex Tape. Just nu är han aktuell i serien Dispatches from Elsewhere.

Foto: TT

Läs mer:

Kärleksparen i tonårsfilmer som tagit oss med storm – och inte

8 kändispar som har varit tillsammans i över ett decennium

10 riktigt bra filmer med garanterad sommarkänsla