Suktar du efter Saga Noréns gröna Porsche 911 S från 1977 är det snart dags att slå till. Den olivgröna bilen, som produktionsbolaget Filmlance köpte loss från en privat säljare för 190 00 kronor år 2011, kommer att auktioneras ut den 13 juli.

Intäkterna från försäljningen går till välgörenhetsorganisationen Wateraid, där Sofia Helin – skådespelerskan som spelar Saga Norén – är ambassadör. Organisationen jobbar för att ge människor tillgång till rent vatten.

Läs även: 5 av de bästa Saga Norèn-citaten

– Det är verkligen jättekul att denna ikoniska bil kan komma till så stor nytta även efter ’Bron’, säger Sofia i ett pressmeddelande.

Auktionen sker under det brittiska evenemanget Goodwood Festival of Speed, men det går även att buda på bilen via auktionshuset Bonhams.

– Den är trevlig att köra. Man får glida lite med den. Den är i kördugligt skick men jag vet att det är saker som behöver göras med den, den har bland annat lite problem med laddningen. Den behöver även lackas om delvis, berättade Brons rekvisitör Elisabeth von Koch för Aftonbladet Bil 2015.

Läs även:

Sofia Helin om tiden efter ”Bron”: ”Nu kan jag göra mig hörd”

Se bilderna från sista säsongen av ”Bron”

12 bra tv-serier att sträcktitta på

FOTO SVT
Källor: DN.se, Aftonbladet.se