Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nya bilderna på prinsessan Estelle väcker reaktioner

01 okt, 2020 
AvJulia Navrén
FotografTT
Som litet barn är det kanske inte alltid det roligaste att gå på museum och utställningar, men Estelle och Oscar visar att man kommer långt med lite nyfikenhet!
Annons

När det kommer till att vara född in i en kungafamilj kommer det med vissa speciella privilegier, som ofta bottnar i traditioner långt tillbaka i tiden. Då är det viktigt att få lära sig om, och av, historien, så att de små prinsarna och prinsessorna har förutsättningarna att förvalta detta på bästa sätt. För Victoria är det något som betyder väldigt mycket och Estelle och Oscar får ständigt vara med och lära sig om Sveriges historia och kultur.

Bland annat kunde vi se dem i en härlig video från en rundtur på slottet under Nationaldagen, ett firande som inte blev som det brukar på grund av corona. Då tog Victoria och Daniel med sig barnen och visade upp flera av slottets anrika rum och bjöd alla tittare på en del av historien.

Både Oscar och Estelle var på sitt bästa humör, och charmade alla med sina nyfikna frågor.

Förra veckan var det dags igen!

”Tidigare i veckan besökte Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Oscar utställningen “Se på mattorna – det är jag” i Rikssalen på Kungliga slottet. Utställningen visar ett urval av textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms verk.

Annons

Utställningen, som sker på Kungens initiativ och invigdes av Kungen i oktober 2019, visar ett sextiotal av Märta Måås-Fjetterströms verk. Flera av mattorna kommer från de kungliga samlingarna.” skriver hovet på Instagram.

Estelle och Oscar kollar in mattorna i utställningen på slottet!

Följarna reagerade – relaterade till Estelle och Oscar

Det var i sista momangen för prinsessan och prinsen att få se på utställningen, som avslutas den 4 oktober. ”Men hur kul är det egentligen för en åtta- och fyraåring att titta på mattor” är det kanske någon som tänker?

Samma tanke slog några av följarna på kungahusets Instagram.

Estelle spanar in lite av materialet till hantverket.

”Alla barn tycker väl att det är jättekul att kolla mattor” skriver en följare skämtsamt.

”Estelle representerar hela min uppväxt när jag tvingades på konstrundor och utställningar. Slutade med att jag själv blev intresserad dock och jobbar nu på museum” skriver en annan följare, som kunde relatera till Estelle och Oscar.

Men det fanns inga spår av ointresse hos de små kungabarnbarnen. Oscar pekar ivrigt på en av mattorna, och Estelle får känna på trådarna som konstnären använt när hon vävt sina mattor. Massvis med kunskap fick de säkerligen med sig från detta underbara besök!

Mest läst just nu
Annons