Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nya gäster på Jills veranda: "Känns starkare än någonsin"

26 apr, 2017 
AvHenrik Högström
Jill Johnsson lyckades föra in countryn i svenska vardagsrum med sin veranda. I höst kommer en ny säsong där bland andra Mia Skäringer, Lisa Nilsson och Dregen hälsar på i Nashville.
Annons

Tredje säsongen av Jills veranda är under inspelning i Nashville. Bild: IBLJill Johnson är något av en country-missionär i Sverige. Och genom TV-programmet ”Jills veranda” från Nashville har den passionen gått genom rutan. Bland minnesvärda ögonblick från tidigare säsonger finns till exempel det oväntade mötet med den hemlöse trubaduren Doug Seegers. Ett möte som ledde till att Seegers blev känd över en natt och kunde åka till Sverige på turné.

För Jill Johnson var det länge oklart om det skulle bli en ny och tredje säsong av verandan.

– Det här är någonting som jag vårdar och jag vill inte vattna ur det. Men jag kände att det fanns väldigt mycket kvar att göra, säger Jill Johnson till SVT:s Kulturnyheterna.

Musiken är ett självklart kitt som håller samman programmet men utgör en fond för att ta upp frågor om allt ifrån klass till sex och religion i det amerikanska samhället. I år gästas verandan av Maxida Märak, Mia Skäringer, Lisa Nilsson, Ana Diaz, Dregen och Erik Lundin. Men vilka ämne och frågor som kommer att tas upp är ännu oklart.

Annons

– Jag är väldigt glad för det känns som att alla artister brinner väldigt starkt för det som de kommer hit med oavsett om det är en åsikt, en passion eller övertygelse, säger Jill Johnson till SVT.

Men Jill Johnson besjälas fortfarande av tanken om att få missionera för countryn. Att få visa att genren har fler lager än vad man kan tro.

– Det blir så roligt att spegla musiken i samhällsfrågor i människor och också att få göra den här ganska läckra parallellen mellan USA och Sverige genom musiken.

Den nya säsongen av Jills veranda är under inspelning för tillfället och kommer att visas på SVT från och med november.

Under sommaren kommer Jill Johnson att åka på jubileumsturné för att fira att hon och bandet spelat tio år tillsammans. Under hösten kommer hon att vara med i showen ”That’s Life” på Gothia Towers i Göteborg.

De här är med i Jills veranda:

Maxida Märak, artist

Mia Skäringer, skådespelare

Lisa Nilsson, artist

Ana Diaz, artist

Dregen, artist

Erik Lundin, artist

Denna artikel publicerades ursprungligen på hemmets.se 

 

Läs även 

 

Annons