Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

På SVT i höst: Vår tid är nu säsong 3 med Hedda och Charlie

22 aug, 2019 
AvEmma Castman
Som Nina och Calle i Vår tid är nu har Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson blivit ett med hela svenska folket. Hör skådespelarna berätta om inspelningen av seriens tredje säsong – och vad de har för planer för framtiden.
Annons

Sedan Vår tid är nu hade premiär i oktober 2017 har serien slagit rekord efter rekord. Enligt SVT ska omkring två och en halv miljoner tittare ha sett varje avsnitt sedan start – och seriens tredje säsong ser inte ut att bli ett undantag. Siffror som gör serien till den största dramasuccén på över ett decennium.

Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson om Vår tid är nuBrand logo
Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson om Vår tid är nu

Men varför har det gått så bra? Hedda Stiernstedt (Nina) och Charlie Gustafsson (Calle) tror att framgången beror på att serien är känslodriven och kretsar kring mänskliga relationer, men också på att den består av både välbekanta och nya ansikten.

– Jag tror dels att framgången beror på att det handlat om en epok som det inte gjorts så mycket på innan. Men också på att serien har en stor bred ensemble med starka karaktärer. Det är nya ansikten blandat med legender, säger Charlie.

Säsong 3 av Vår tid är nu har premiär den 28:e oktober

Den tredje säsongen av Vår tid är nu börjar 1968 och avslutas 1971. Förutom att det är en omvälvande tid i samhället under dessa år inleds även en nattklubbsera i Stockholm. Något som leder till att en kylig rivalitet mellan syskonen Löwander blossar upp.

Annons

Därtill äntrar en helt ny grupp människor berättelsen – samtidigt som gamla kärlekar gör sig påminda, lojalitet sätts på prov och nya förälskelser drabbar både hårt och underbart.

– I den tredje säsongen befinner vi oss alltså i en helt ny tid. Året är 1968, vilket är en väldigt spännande tid rent politiskt i Sverige. Det är till exempel ett helt nytt vänstergäng som kommer in i serien. Men vi kommer fortfarande att vara kvar på restaurangen och Calles och Ninas kärlekshistoria kommer fungera som en röd tråd genom berättelsen, säger Charlie.

Det kommer en bonussäsong av Vår tid är nu

Den tredje säsongen av Vår tid är nu var tänkt att bli den sista, men för ett par månader sedan kom nyheten om att serien gör ett hopp tillbaka i tiden och lanserar en bonussäsong bestående av fyra nya avsnitt. Dessa kommer att utspela sig sommaren 1951 – det vill säga året då Calle och Nina väljer att lämna sina respektive familjer för att få vara tillsammans.

Annons

Tanken är att bonussäsongen ska räta ut gamla frågetecken och knyta ihop säcken. Därefter är det nämligen dags för tittarna att ta farväl av Djurgårdskällaren, och för karaktärerna att tacka för sig – för gott.

– Det här har verkligen varit en era. Vår tid är nu kommer verkligen alltid att vara en väldigt speciell period i våra liv. Vi har jobbat med det här så länge, vi är inne på vårt fjärde år snart och det är klart att det har betytt jättemycket för oss både privat och i arbetslivet, säger Hedda, och Charlie instämmer:

– Ja, det har varit helt underbart. Vi har gjort det här tillsammans sedan första dagen och jag kommer aldrig att glömma det.

Ni är nu igång med inspelningen av sista säsongen, men vad händer sen?

Hedda: Jag spelar Doris i Jönssonligan och den filmen, regisserad av Tomas Alfredson, har premiär i november. I början på nästa år har även en långfilm som heter Min pappa Marianne premiär där jag och Rolf Lassgård spelar huvudrollerna. Och så spelar jag ju in säsong fyra av Vår tid är nu då. Det är fullt upp, men det är kul.

Charlie: Ja, vi håller på med den här inspelningen till oktober. Sen får vi se. Jag spelar lite teater också, och kanske ska jag fortsätta göra det. Vi får se.

Video:Hamon Moravejzadeh

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Läs mer:

Annons